De Herentalse braderij begint vandaag en loopt tot zaterdag.  De winkels in het centrum zijn open van ’s morgens tot ’s avonds,  maar de braderij begint telkens om 13.30 u en sluit om 21 u.   Een hele speciale braderij, helemaal in ’t teken van de Voetbalwereldbeker.  Je merkt het overal aan de vlaggen.  Je ziet in de etalages van de deelnemers een voetbal liggen, daar moet je dus zijn want daar krijg je bij elke aankoop een wedstrijdformulier en kan je weer een prachtige elektrische fiets winnen, geschonken door Fietsen Hendrickx uit de Herenthoutseweg. De fiets zelf kan je ontdekken op de Grote Markt aan cc ’t Schaliken.

Als troostprijs zijn er ook 100 stevige voetballen te winnen, die de winnaars na de finale van de Wereldbeker mogen ophalen bij de winkeliers.

Schepen Jan Michielsen (CD&V) voor lokale economie over de braderij : 'Als je door de straten wandelt zie je heel wat animatie

- springkastelen in Bovenrij, Hofkwartier en Zandstraat, gedurende de ganse braderij maar extra speciale ook op woensdag en vrijdag op de Grote Markt.

-  aparte Herentalse aanbiedingen zijn te vinden bij volgende handelaars:

Standaard Boekhandel, Zandstraat 92:

*Koen Lievens stelt zijn boek ‘Verdrinken in angst’ voor op woensdag  en op zaterdag (telkens vanaf 14.30 u tot 17 u.) Iedereen welkom in de winkel.

*Al De Boek geeft op vrijdag 27/06/2014  om 20 u. een persconferentie over zijn boek ‘Minnelijke schikking’

-Maridadi Bovenrij 38,  organiseert een wedstrijd ‘De 4 gezichten’, er zijn mooie prijzen te winnen.

*handlezen en kaartleggen op woensdag van 14u-18u, donderdag 14u-17u, vrijdag van 14u- 19u (op voorhand inschrijven om zeker plaats te hebben.)

*Tai Chi in de straat op vrijdag 27 juni van 16 u. tot 16.30 u.

-Speelgoedwinkel ‘De Mallemolen’ van Morkhoven, verwelkomt iedereen aan de Zandstraat 14 (vroegere Cinni) met een wedstrijd waarmee je loombands en kortingsbonnen kunt winnen…

-‘Talenten Troef in Hartje Herentals’ met Arkades. Daar kan je kennismaken met het naschoolse en zomeraanbod en je laten verrassen door spectaculaire demo’s.  Ook daar een wedstrijd,  Bovenrij 62 (tussen Juwelier Gijsemberg en Daskalides).

-Café Den Thijs in de Kerkstraat, stelt een tv scherm op voor de voetbalwedstrijd van donderdag.

HERTALS  SJOT MEE op donderdag… de horecaleden van de Grote Markt HOMAHE presenteren VOETBAL op groot scherm:  vanaf 20u muziek met D.J. - Om 21 u optreden van Braziliaanse topdanseressen - om 22u MATCH van de RODE DUIVELS - ZUID-KOREA

HERENTALS ZINGT op zaterdag om 20 u :  HoMaHe stelt gezellige dranktentjes op, de cavabar Picados is weer van partij.  Voor de eerste keer stelt Hoorcentrum Aerts gratis oordopjes ter beschikking voor de aanwezigen die daar behoefte aan hebben. Best grappig.

Er zijn al enkele leegstaande winkelpanden met mooie etalages, ingevuld dank zij de medewerking van stad Herentals en de Academie voor Beeldende Kunst.'

En dan nog mooi weer, meer moet dat niet zijn. 

Op de foto : schepen Jan Michielsen en Jenny De Becker / foto Van the Man / Nnieuws.