U bent hier

Brand bij Pentair : 3 medewerkers naar ziekenhuis

Herentals
09.04.2018 - 11.45u
Door: Herman Gezelle

Bij Pentair aan de Toekomstlaan 30 is maandagvoormiddag rond 11.20u brand ontstaan in de afzuiginstallatie waarin de lucht gefilterd wordt. Het vuur sloeg over het plat dak dat met bitumen is aangelegd. Dat zorgde voor een ver opvallende zwarte rookpluim.

Alle personeelsleden van het bedrijf zijn geëvacueerd.  3 medewerkers raakten bevangen door rook. Zij werden ter plaatse verzorgd en ter controle overgebracht naar het AZ Herentals.

Volgens politie Neteland zijn het naastgelegen Deca en de bedrijven in een straal van 100 meter rond Pentair uit voorzorg ontruimd.  De zwarte rookwolk is van ver te zien. De Toekomstlaan werd afgesloten, het verkeer op de E313 werd langs de VRT-radio verwittigd om ramen gesloten te houden en de airco-installatie tijdelijk uit te schakelen.

Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse.  De brand was spoedig onder controle, maar een deel van het dak werd afgebroken om na te gaan dat er geen vuur meer actief was. Ook de afzuiginstallatie werd binnenin afgeblust, omdat er rook uit bleef komen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Pentair produceert kunststofdruktanks voor het behandelen en transporteren van vloeistoffen, membraan drukbuizen, composiet expansietanks, filters, pompen en componenten voor de zwembadindustrie.

Foto's rr/Twitter/ video Ger Kendan.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto