De traditionele Kerstkeet aan het Dorpshuis op Ring Noorderwijk is zaterdagvoormiddag rond 09.55u tijdens de opbouw volledig uitgebrand.  Vrijwilligers van de Gemeenschapsraad waren bezig met de opbouw van de bijhorende kerststal toen ze plots rook uit de constructie zagen komen.

Een kortsluiting aan één van de verwarmingstoestellen is vermoedelijk de oorzaak.  Brandweer Kempen post Herentals was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de buitenkant van de kerstkeet in vlammen opging, maar de binnenkant is compleet verwoest.

Niemand raakte gewond. Kwaad opzet is uitgesloten.

Benny Nuyts, voorzitter van de Gemeenschapsraad, is samen met z'n team zwaar aangeslagen : 'Het is een drama voor de Gemeenschapsraad. We gingen vandaag de Kerstkeet opbouwen. De man met de tractor had ons verwittigd dat hij 30 minuten later zou komen, dus gingen we even in het Parochiecentrum aan de overkant een koffietje drinken. De binnenkant van de chalet stond toen al volledig in lichterlaaie.'

De populaire Kerstkeet, een pop up winterbar, zou opengaan op woensdag 13 december. 

De Gemeenschapsraad is nu volop op zoek naar een oplossing om  tijdens de kerstperiode toch nog een pop up te kunnen uitbaten.  En dat komt in orde met de medewerking van enkele ondernemers', besluit Benny Nuyts. (pp)

Foto : de brand in de Kerstkeet aan het Dorpshuis op Ring Noorderwijk is net ontstaan (10.05u) - een witte rookpluim schrikt het dorp op en is op verre afstand te zien - foto's K. Peeters/ N.