Trainer Christiaensen behield het vertrouwen in de basisploeg van vorige week. Toch was er één opvallende wijziging: Convalle nam de aanvoerdersband over van Kevin Spiessens. Birger De Swert zat op de bank. Met Van Gestel was er nog een tweede nieuw gezicht in de wedstrijdkern.

De wedstrijd begon maar liefst 5 minuten te vroeg, hierdoor misten een pak supporters de eerste kans van VC Herentals.

Een voorzet van Van Genechten werd door Voorspoels naar doel gekopt. Thuiskeeper Hoskens wist hier wel raad mee: een echte fotografenbal. Herentals begon snedig aan de wedstrijd.

In de 8e minuut opende het dan ook de score: Krajisnic werd het straatje in gestuurd. Adnan deponeerde de bal droog naast de doelman en scoorde zijn eerste van het seizoen. Opvallend: VC kwam al in elke wedstrijd op voorsprong.

De te verwachten vurige reactie van Branddonk die we kennen van in het verleden bleef uit. Doelman Vervoort werd niet bedreigd, en Herentals was baas. De acties werden georchestreerd door een goed spelende Ascension, en de bedrijvige flankaanvallers Krajisnic en Van Genechten bezorgden Branddonk geregeld kopzorgen.

Extra pech voor de thuisploeg: ex-VC aanvaller Simon Pauwels moest al na 30' vervangen worden door een blessure.

Na 34 minuten werd Van Genechten nogmaals in de diepte gestuurd op zijn flank. Jorne passeerde knap zijn verdediger, en leverde een prima schot af, dat strandde op de paal. In de herneming werd hij onderuit gelopen: strafschop. Deze werd feilloos omgezet door Voorspoels. 2-0 en dit was ook de ruststrand.

Na de pauze leek Branddonk eindelijk uit te gaan pakken met een offensief.

In de 46' kon de thuisploeg Vervoort van vlakbij onder vuur nemen. De doelman reageerde echter gepast en moest enkel een corner toestaan. In de paar daarop volgende minuten was het duidelijk dat Branddonk toch iets wilde proberen. Na 48' koos VC echter de kortste weg richting doel. Vervoort trapte een lange bal richting Voorspoels. Die kopte perfect door naar Krajisnic, en die herhaalde zijn kunstje van de eerste helft: droog in de hoek naast de doelman.

Dit brak de veer bij de thuisploeg, en Herentals controleerde de wedstrijd. De bezoekers speelden bovendien vlot kansen bij elkaar. Dit resulteerde in de 0-4 door Van Genechten na 65'.

In de 71' mocht Krajisnic zijn hattrick vervolledigen na een knappe actie van Voorspoels. Met nog een kwartier te gaan pikte ook verdediger Spiessens zijn goaltje mee (drie doelpunten in vier wedstrijden is opmerkelijk voor een centrale verdediger).

Net voor zijn welverdiende applausvervanging prikte Davy Voorspoels zijn tweede tegen het net. Hiermee stond een eindstand die niemand verwacht had op het denkbeeldige scorebord: 0-7.

Wedstrijden waarin alles lukt zijn een zeldzaamheid in het voetbal. Dit was er zo eentje. Een traditioneel lastige klip is met panache omzeild. VC controleerde de wedstrijd gedurende 90', speelde fris van de lever én volwassen. Meer moet dat niet zijn.

VC speelde met: 1. Vervoort 2. Bellens 3. De Winter 4. Spiessens 5. Gaukema 6. Convalle 9. Van Genechten (65' 11. Haneveer) 5. Gaukema 16. Krajisnic 17. Ascension (80' 7. De Swert) 18. Verdonck 19. Voorspoels (76' 12. Van Gestel.)

Doelpunten : 8' 0-1; 48' 0-3; en 71' 0-5 Krajisnic (zijn 3 eerste doelpunten en meteen mede-topschutter) ; 34' 0-2 en 76' 0-7 Voorspoels (2 en 3e doelpunt en mede-topschutter); 61' Van Genechten 0-4 (tweede doelpunt); 74' Spiessens 0-6 (derde doelpunt en mede-topschutter) - geen kaarten.  Verslag Kim Lieckens/ NNieuws.

5 Oppuurs 4 2 1 1 6/4 7
6 's Gravenwezel  4 2 1 1 4/2 7