VC Herentals moest in zijn laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek bij Branddonk, een nieuwe topper dus en een verplaatsing die sowieso moeilijk is voor iedere tegenstander.

Rood-wit kon nog steeds niet rekenen op de diensten van Heylen en Van Grieken, deze laatste is waarschijnlijk voor langere tijd uit.

De eerste (halve) kans in de wedstrijd is voor Herentals maar thuisgoalie Hoskens plukte de bal voor de neus van Slechten weg. Nadien kwam de thuisploeg veel beter in het spel voor, won de meeste van de duels, stoorde veel vroeger en had het merendeel balbezit.

Een eerste verwittiging kwam van de voet van Pauwels (ex-VC) maar De Booij was bij de pinken. Herentals moest achteruit en kwam goed weg wanneer Branddonk en één minuut tijd tot drie keer toe een gevaarlijke actie in de zestienmeter kon opzetten.

Halverwege die eerste helft kwam de thuisploeg dan toch verdiend op voorsprong wanneer bij Herentals balverlies Wuyts alleen op doel kon afgaan en fraai afrondde. VCH kon zich in die eerste helft niet opnieuw in de wedstrijd knokken en Branddonk bleef zijn stempel drukken. Van Den Bliek zorgde vanuit de draai bijna voor de 2-0 maar De Booij hield Herentals meermaals van een grote achterstand.

Preek van VC-trainer Beyens levert geen wonderen op
Het moet een stevige preek geweest zijn tijdens de rust want Herentals verscheen in een andere gedaante op het veld in de tweede helft.

Slechten kreeg al meteen na de pauze een mogelijkheid maar wachtte te lang waardoor de kans in rook opging. Rood-wit won wel opnieuw duels en kreeg ook meer grip op de wedstrijd. Op het uur krulde Van Genechten de bal nipt naast en even later duwde Slechten een vrije trap tot bij Wouters die maar rakelings naast de paal besloot.

De gelijkmaker hing in de lucht en die kwam er ook nadat een verre bal over de Branddonkse verdediging in de voeten van Van Genechten belandde die de gelijkmaker tegen de touwen joeg. Herentals duwde nog even het gaspedaal in maar gaandeweg kwam Branddonk opnieuw opzetten.

Van Peer haalde de bal eerst van de lijn maar dit was meteen de voorbode van nieuw onheil. Wuyts kon zijn 2e van de namiddag scoren na een gezondheidswandeling door de rood-witte verdediging. De bezoekers moesten enkele minuten voor affluiten nog een derde treffer incasseren wanneer een hoekschop tussen een bos van spelers tegen de netten werd gekopt. 3-1 was meteen de eindstand.

Conclusie
Over 90 minuten bekeken verdiende Branddonk zeker deze overwinning, Herentals kon dankzij een uiterst slappe 1e helft geen vuist maken tegen een ploeg die gretiger voor de dag kwam. De winsterstop komt voor Herentals dan ook op een dankbaar moment waarin men de batterijen opnieuw kan en moet opladen voor een slopend competitieslot.

VC Herentals speelde met: De Booij Niel; Van Doninck Jelle; Verwimp Stef; Luyckx Lars; Adriaenssen Robin; Slechten Jochen; Verbert Jonas; Van Der Schraelen Thomas; Van Genechten Steven; Van Peer Nick; Dufraing Kevin.
Bank: Maes Jens; Wouters Thomas; Schuerwegen Joris; Verschaeren Jason.
Vervangingen: 36e Wouters Thomas voor Luyckx Lars ; 77e Verschaeren Jason voor Verwimp Stef.

Gele kaarten: Van Peer Nick; Wouters Thomas.

Doelpunten: 22e 1 – 0 ; 66e Van Genechten Steven 1 – 1 ; 2 – 1 en 3 - 1.

Verslag Kurt & Wendy Van Leemput VC /  Nnieuws.