U bent hier

Brandende ether zette woning in brand

Olen
16.03.2011 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

De strafrechter in Turnhout spreekt op 4 april een vonnis uit in een zaak van een Geelse woningbrand. Volgens de advocaat van één van de beklaagden, een jongeman uit Olen, ging het om een uit de hand gelopen experiment.

In oktober 2009 was de jongeman uit Olen samen met enkele vrienden aanwezig in een woning in Geel. Ze kregen een discussie over de al dan niet brandbaarheid van ether. Om de proef op de som te doen ging de jongeman een fles ether halen. Hij stak een dopje ether in brand. Die brand schrikte de jongeren op en voor ze van de schrik bekomen waren stond een deel van de woning in brand. De woning liep heel wat schade op. De advocaat van de beklaagde vroeg een maatschappelijk onderzoek. Hij twijfelt aan het opzet van de jongeman tijdens de feiten.
imageMeer nieuws

Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Geel 17.06.2019 - 11.53u reading time7min

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer en kunnen ze naar hartenlust spelen in hun straat.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto