Hana Hassan verloor alle spullen van haarzelf en haar drie kindjes in de brand die zaterdagnacht eethuis Papatya en het Gildenhuis compleet verwoestte. Ze krijgt nu hulp van een pak Herentalsenaren die haar weer op weg willen helpen en een inzamelactie en een benefiet organiseren.

Hana woont sinds dinsdag met haar drie kinderen Amin (jongen 2 jaar), Azma (meisje 4 jaar) en Hamza (jongen 6 jaar) in een hulpwoning van het OCMW in Herentals. Ze ontsnapte zaterdagnacht ternauwernood aan de inferno, nadat ze met haar 3 jonge kindjes via de centrale trap van het Gildenhuis naar beneden was gehold, het vuur haar appartementje bereikte en het volledig verwoestte.

Initiatiefneemster van de hulpactie Kelly Beernaert : 'Wat is nog nodig? Voor mama Hanna: een wasmachine, een droogkast, oude Nintendo voor de kindjes, een tv, dvd speler of videospeler,  keukengerei, een fiets voor de jongen van 6. Voedingsmiddelen mogen ook nog steeds worden binnengebracht, ook kuismaterialen en verzorgingsproducten.

Er is ook zopas een rekeningnummer geopend en daar kan je vrijblijvend op storten:
BE26035953780429 mail helpendehandenherentals@gmail.com

Voor Kreatief om de cursussen terug te kunnen starten : schildersmaterialen, schildersezels, doeken, naaigerief, naaimachines, strijkijzers, strijkplanken, computers, muziekinstrumenten voor de fanfare, voor bloemschikken alles wat daarvoor kan dienen.

Alle info rond de hulpactie vind je op https://www.facebook.com/#!/groups/640755502733232/

De benefiet heeft op 7 februari 2016 in het stadion van VC Herentals plaats.

Op de foto vlnr. Melissa Bouquillon, Kelly Beernaert, Hana Hassan, Melissa Gios, Elke Krijnen / foto Johan Temmerman/ NNieuws.