U bent hier

Brandrisico stijgt naar oranje in natuurgebieden in Antwerpen en Limburg

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
18.04.2019 - 11.26u
Door: Herman Gezelle

Door de aanhoudende droogte is het brandrisico in de provincies Antwerpen en Limburg verhoogd van geel naar oranje, zo meldt het Agentschap Natuur en Bos. In de provincies Oost- en West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant geldt nog gewoon code groen.

Brandfase oranje betekent dat het erg droog en brandgevaarlijk is en dat je kinderen dan ook niet zonder toezicht mag laten in de tientallen natuurgebieden die de provincies rijk zijn.

Voorts zijn beheerders en brandweer extra waakzaam en als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer meteen versterkt uit. De aanwezige brandtorens worden bovendien overdag bemand.

De waarschuwing heeft onder meer betrekking op bekende gebieden als de Kalmthoutse Heide, de Merode, het Nationaal Park Hoge Kempen en Bosland. (VRTNWS)




Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto