Het immer actieve team van de 10e Night on Fire van brandweerpost Herentals mocht vanavond een cheque van €3.000 schenken aan het Olivia Fund. De succesvolle Night on Fire had begin september plaats in zaal 't Hof.

'We zijn de Herentalse brandweer heel dankbaar voor hun inzet', zegt Eddy Hendrickx.  'Het Olivia Fund wil een brug slaan tussen vernieuwend kankeronderzoek en patiënten, met extra aandacht voor zieke kinderen.  We vinden het daarbij cruciaal dat die nieuwe kennis op korte termijn kan uitmonden in een concrete klinische behandeling.

labo werk

Dat doen we door wetenschappers te steunen die zich met passie verdiepen in nieuw onderzoek naar behandelingen tegen kanker. We kiezen projecten waarvoor weinig commerciële belangstelling bestaat, maar die voor patiënten – en vooral voor kinderen – een groot verschil kunnen betekenen. 

Dank u aan het tof team van de 10e Night on Fire brandweerpost Herentals.'

'We plannen zeker een 11e editie in 2020, maar geen fuif meer', zegt Bart Boons brandweer. 'Het gaat een ander event zijn, maar de  datum moeten we ook nog vastprikken.'

Johan Temmerman/ Nnieuws.