De Noord-Zuidlaan (N19g) in Kasterlee wordt in beide richtingen afgesloten van maandag 4 april vanaf 09u tot dinsdag 5 april 06u.

Die dag worden enkele oefeningen georganiseerd door Hulpverleningszone (HVZ) Taxandria en de gemeente Kasterlee en zullen onderhoudswerken aan de tunnel worden uitgevoerd.

In de voormiddag zal de gemeente ter plaatse, samen met brandweer, politie en de medische discipline een noodplanningsoefening houden in de container van de CP-OPS. Dit is een oefening voor de verantwoordelijken van de verschillende noodplanningsdisciplines, zonder dat brandweermedewerkers op het terrein worden ingezet.

In de namiddag organiseert HVZ Taxandria wel een grote tunneloefening voor de brandweermedewerkers op het terrein. De vorige oefening in de tunnel dateert al van 2017. De bedoeling van deze oefening is het trainen van de basis skills en de inzet van materialen en manschappen.

Willemen Infra, verantwoordelijk voor het onderhoud van de tunnel, zal van de gelegenheid gebruik maken om na de oefeningen nog onderhouds- en betonwerken uit te voeren en de camera's en ventilatiesystemen te testen.

Hierdoor is de oostkoker van de tunnel (van Geel richting Kasterlee) aansluitend afgesloten voor al het verkeer tot en met vrijdag 8 april, 06u. De westkoker is vanaf 5 april terug open voor dubbelrichtingsverkeer. Enige hinder met vertragingen zijn mogelijk.