Hét verhaal van de dag : de redding van een ingesloten ree in de tuin van de bekende mental coach Anja Van Gompel in de Rankenstraat Herentals.

Anja Van Gompel : 'Ik zat vanmorgen aan het ontbijt.  Plots zag ik in onze tuin een ree ronddartelen.  Het prachtige dier vond de uitgang niet meer en raakte in paniek.  Ik heb meteen Natuurpunt gebeld, maar die waren nog niet open.  Dan maar de brandweer gealarmeerd, want de ree zat vast in de omheining.

De brandweer was snel ter plaatse en konden het jonge dier snel opnieuw de vrijheid schenken.  Ze lieten het los aan de nabijgelegen Kruisberg, de vroegere speeltuin.  Eind goed, al goed.  Met dank aan de Herentalse brandweer voor het in snel veiligheid brengen van dit uniek dier.'

Veel reeën in de bossen

Regelmatig ontwaren buurtbewoners van Kapittelbossen-Wijngaard-Rankenstraat loslopende herten die zich in de nabij gelegen bossen ophouden.  Vooral 's nachts kan je er in de straten spotten. (bw/gv) Foto's : de reebok rent in paniek rond in de tuin van Anja /  foto A. Van Gompel/NNieuws.