U bent hier

Brandweer Kempen : 'Ik knal zonder vuurwerk... omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
05.12.2017 - 00.21u
Door: Herman Gezelle

Brandweer zone Kempen lanceerde vandaag de 3e campagne 'Ik knal zonder vuurwerk',... omdat ik weet wat de gevolgen kunnen zijn'.

Hierbij vertellen 4 personen waarom zij ervoor gekozen hebben om tijdens de eindejaarsperiode geen vuurwerk af te steken.

Zij hebben elk hiervoor hun eigen redenen maar wat zij met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal feesten zonder vuurwerk omdat ze weten wat de gevolgen van vuurwerk kunnen zijn:

• Een brandweerman want ieder jaar rukt hij uit om branden te blussen die door vuurwerk veroorzaakt worden.

• Een ambulancier want ieder jaar vervoert hij slachtoffers met ernstige letsels ten gevolge van vuurwerk.

• Een meisje met haar hondje want zowel zij als haar hondje zijn bang voor luide knallen.

• Een paardenliefhebster met paard want ieder jaar breken paarden uit, omdat ze opgeschrikt worden door vuurwerk.

De campagne die in 2015 klein begon in politiezone Balen-Dessel-Mol krijgt ieder jaar een groter draagvlak. Er zijn dan ook heel wat instanties die geconfronteerd worden met problemen die door het afsteken van vuurwerk veroorzaakt worden.

Dit jaar hebben alvast 'Help Brandwonden Kids VZW', alle 20 Vlaamse brandweerzones, 3 politiezones en 10-tallen steden en gemeenten hun medewerking aan deze campagne toegezegd.

Koen Bollen, kolonel brandweer Kempen : 'Samen dragen wij dus de boodschap uit om zelf geen vuurwerk af te steken. Wie vindt dat de feestdagen niet compleet zijn zonder vuurwerk, kan naar één van de vele geplande vuurwerkspektakels van een professionele vuurwerkafsteker gaan kijken.

Deze zijn veilig en zorgen ervoor dat de overlast voor bange kinderen en dieren tot een half uur beperkt blijft.

De campagne start op 4 december en loopt via Facebook, Twitter, websites, infobladen, affiches... Vindt je het een prima idee om tijdens de eindejaarsfeesten te 'knallen zonder vuurwerk'? Deel dan onze boodschap.'  (pp)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto