Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brandweer Kempen opendeur - Maurice (4) uit De Molekens : 'Ineens mocht ik écht blussen, waawh!''

brandweer Kempen

Ondanks felle regenbuien zakten heel wat  gezinnen en sympathisanten zondag af naar de jaarlijkse Opendeurdag van brandweer Kempen post Herentals. 

De 4-jarige Maurice uit De Molekens : 'Amai, ineens mocht ik écht blussen! Er spoot plots water uit de brandslang en de brand was geblust. Die pompiers zijn heel toffe mensen die ons allemaal als we in echte nood zijn bij ongevallen of branden, meteen komen helpen.  Als ik groot ben, ga ik zeker kandidaat vrijwilliger worden.

Het spannend ritje met die reuze brandweerwagen ga ik nooit vergeten.  En dan die moto van politie Neteland... politieman wil ik ook wel worden, wie zien wel wat ik mag van ons mama...'

Je kon spectaculaire demo's bekijken, een static show van brandweervoertuigen, rondritten voor kinderen (en hun begeleiders), info over aanwervingen en vacatures, doe zelf een redding in ons oefen-appartement, springkasteel en blushuisje, een hapje en drankje.
 
Brandweerzone Kempen gaat trouwens ook dit jaar weer op zoek naar betaalde vrijwilligers. Om een correct beeld te schetsen van de precieze jobinhoud en de procedure staan er dit najaar Start To Brandweer-sessies gepland in de kazernes van Balen, Herenthout en Grobbendonk, respectievelijk op 1, 22 en 23 oktober.

Zo kunnen geïnteresseerden al eens proeven van de proeven waarvoor ze moeten slagen alvorens zich kandidaat te stellen. Meer uitleg en inschrijvingen vindt u op kempen.hulpverleningszone.be/pagina/start-to-brandweerFoto's vid MV/NNieuws.

URL
Maurice (4) uit De Molekens bij de brandweer Herentals

Maurice (4) uit De Molekens bij de brandweer Herentals

Maurice moto politie Neteland

Maurice moto politie Neteland

Oudstrijderslaan 1, Herentals, België

brandweer Kempen

Deel dit artikel