Brandweer Kempen post Herentals heeft dinsdagmiddag 2 medewerkers van de stedelijke groendienst moeten redden die op een hoogte van 8 m vastzaten in een boom op de Molenvest. De onfortuinlijke twee waren in de boom geklommen nadat hun hoogtewerker vuur had gevat.

Bekijk de 3 video's : de brand, de bluswerken én de redding.

Tegenover het politiecommissariaat op de Molenvest waren de medewerkers van de stad Herentals bezig met het rooien van bomen. 2 arbeiders bevonden zich in de metalen mand van een hoogtewerker, toen de motor van de machine plots vuur vatte. Omdat de toestand boven gevaarlijk werd, besloten de werkmannen het mandje te verlaten en in de boom te kruipen.

Met de brandslang en blusapparaten uit het politiecommissariaat slaagden enkele politie-inspecteurs er in de vlammen te blussen.

De werklieden van de stad bleven ongedeerd na enkele spannende momenten.

"De 2 bomen aan de Molenvest moesten aangepakt worden omdat ze ziekteverschijnselen vertonen', reageert burgemeester Jan ­Bertels (Sp.a). 'Onze technische dienst gaat nagaan hoe het komt dat de motor van de hoogtewerker vuur heeft gevat.'

Brandweer Kempen werd om 21.40u opnieuw opgeroepen om een oliespoor van enkele honderden meter op te ruimen op dezelfde Molenvest. De hydraulische olie was uit de motor van de geparkeerde hoogtewerker gelekt en op de rijbaan terechtgekomen.  Foto's en vids D. Wouters / NNieuws exclusief.