Brandweer zone Kempen maakt zich naar goede gewoonte op voor haar rekruteringscampagne voor vrijwilligers.

Jaarlijks worden heel wat brandweervrijwilligers gezocht. Solliciteren kan tot 25 februari 2022.

Geslaagde kandidaten gaan eerst in de wervingsreserve, maar stromen in werkelijkheid heel snel door tot effectieve vrijwilliger. Neem jij in 2022 een nieuwe uitdaging op?

Nieuw jaar, nieuw voornemens, nieuwe uitdaging? Het valt niet te ontkennen dat de huidige pandemie heel wat mensen aan het denken heeft gezet. Zo ook voor wat een zinvolle invulling van de vrije tijd betreft.

Herken je jezelf in het profiel van de ideale brandweerman (M/V/X)? Als brandweerman (M/V/X) heb je de drive om mensen te helpen. Je bent gedreven om branden te bestrijden, reddingen uit te voeren en technische hulp te verlenen.

Je stelt alles in het werk om de veiligheid van de burgers te garanderen. Je bent bovendien maximaal beschikbaar om de minimale uitruk van de lokale kazerne 24/7 te garanderen. Ben je een echte teamspeler die houdt van samenwerken, aangevuld met een grote dosis zelfstandigheid?

Dan zien we jou heel graag komen. 

Solliciteer nu

Jaarlijks worden er vrijwilligers binnen de wervingsreserve van zone Kempen gerekruteerd. De vacatures zijn opengesteld en reageren kan tot 25 februari 2022 via de website van Brandweer zone Kempen (https://kempen.hulpverleningszone.be/pagina/vacatures), www.ikwordbrandweer.be of de VDAB (www.vdab.be).

Om je kandidatuur te stellen, moet je alvast voldoen aan een aantal voorwaarden:

• Je woont op maximum 8 km van één van de zonale kazernes (Balen, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Mol en Westerlo); • Je bent Belg of burger van een ander land behorende tot de Europese Economische Ruimte of van Zwitserland; • Je hebt een gedrag dat in overeenstemming is met de eisen van de beoogde betrekking. De kandidaat bezorgt een uittreksel uit het strafregister dat afgeleverd dient te zijn binnen een termijn van drie maanden voorafgaand aan de uiterste datum voor het indienen van de kandidaturen; • Je geniet de burgerlijke en politieke rechten; • Je bent houder van een rijbewijs B; • Je ben minimum 18 jaar  Je bent in het bezit van een Federaal Geschiktheidsattest (FGA). Meer weten? • Schrijf je in voor onze digitale informatie-avond op 11 januari 2022 om 19 uur. Registreren doe je via vacature@brandweerzonekempen.

Koen Bollen, zonecommandant Brandweer zone Kempen: "Het jaarlijks rekruteren van vrijwillige brandweerkrachten is essentieel om de operationele capaciteit en de unieke mobilisatiekracht van Brandweer zone Kempen in de toekomst te blijven garanderen.

Na de succesvolle Start to Brandweer-sessies dit najaar in de kazernes van Balen, Geel en Herentals waarbij een correct beeld van de precieze jobinhoud werd geschetst, zijn we blij dat verscheidene gemotiveerde kandidaten hun FGA-attest hebben behaald en zijn we ervan overtuigd dat ze zullen deelnemen aan onze selectieprocedure.

We verwelkomen alle kandidaten alvast met open armen. Samen Veilig Verder!"