U bent hier

Brandweerhelden redden kat via reanimatie bij woningbrand Markgravenstraat, woning onbewoonbaar - beelden

Herentals
14.05.2019 - 18.48u
Door: Herman Gezelle

Dinsdagavond rond 18u moest brandweer Kempen post Herentals een felle keukenbrand blussen in een appartementsgebouw Markgravenstraat 18 Herentals. De keuken op de benedenverdieping brandde volledig uit. De bewoners waren niet thuis.

Een dame en een baby op de bovenliggende verdieping ademden rook in en moesten naar het ziekenhuis.

'De benedenverdieping is door het vuur en de rookschade onbewoonbaar', zegt Dirk Van Peer, woordvoerder commissaris politie Neteland. 'De bewoners hebben onderdak bij familie gekregen.  Er vielen geen gewonden.  De oorzaak van de brand is nog onbekend.  Vermoedelijk gaat het om een kookpot die oververhit geraakte.'

Helden van de brandweer redden kat via reanimatie

De spuitgasten ontfermden zich meteen over 2 katten die in de woning teveel rook hadden ingeademd. Dankzij het snelle ingrijpen en het toedienen van zuurstof, kon een poes gered worden. Voor de andere kat kwam alle hulp te laat.

 'De tweede poes ademde nog nauwelijks, maar nadat we ze wat lucht hadden gegeven, ging het langzaam beter', lacht brandweerman Bart Verbiest. 'Ze begon vlotter te ademen en dan was er die eerste miauw en die voelde enorm goed aan. Eigenlijk maakt dit een beetje mijn dag goed. Spijtig dat we die tweede niet hebben kunnen redden.'

Beelden Nnieuws/ Peter Verstraeten.

imageMeer nieuws

Schrijf je in voor de cursus meester-molenaar

Mol 21.05.2019 - 11.28u reading time5min

Levende Molens vzw en erfgoeddienst k.ERF zoeken nieuwe meester-molenaars die het eeuwenoude molenambacht onder de knie willen krijgen. Dit najaar start in Mol een 10-delige cursus. Twijfel je nog? Enkele molenaars vertellen op donderdag 23 mei in B&B 's Heerenhoef aan de Retiese watermolen vol vuur waarom zij voor het vak kozen.

Gemeentebestuur schenkt 3.250 euro noodhulp aan zwaar getroffen Mozambique

Mol 21.05.2019 - 11.23u reading time3min

De gemeenteraad besliste op 20 mei om 3.250 euro uit het noodhulpfonds over te maken aan Mozambique. Begin dit jaar werd dit land zwaar getroffen door de cycloon Idai. Heel wat mensen verloren alles. De beslissing kwam er na aanvraag van het Consortium 12-12 voor het toekennen van noodhulp en na positief advies van de derdewereldraad. Wil je de slachtoffers ook steunen? Doe dan een gift via www.1212.be.

Formule 1-legende Niki Lauda is overleden

Internationaal 21.05.2019 - 06.21u

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout

Internationale erkenning voor Arboretum Kalmthout
Nationaal | Provincie Antwerpen 21.05.2019 - 06.15u

€5.000 voor REVAlution Center To Walk Again

Herentals 21.05.2019 - 06.09u

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem

Belcampi lanceert de eerste pasta van Belgische bodem
Geel | Herentals | Internationaal | Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 20.05.2019 - 23.16u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto