De stad Herentals heeft een akkoord met brandweerzone Kempen voor de huur van de brandweerkazerne aan de Oud-Strijderslaan voor de volgende 50 jaar.

Dinsdagavond staat het punt op de dagorde van de extra gemeenteraad.

De kazerne van brandweer Kempen post Herentals wordt grondig gerenoveerd. Dat is dringend nodig omdat er de laatste 20 jaar haast geen investeringen meer gedaan zijn.

Een tijdlang had de stad immers plannen om een nieuw arsenaal te bouwen op een andere locatie aan de Gareelmakersstraat, maar die werden nu opgeborgen.

Bij de spuitgasten zelf reageren ze met erg gemengde gevoelens: 'Wel prima voor de vrijwilligers die rond de kazerne wonen, maar een nieuw arsenaal was toch véél beter geweest.'

'Renovatie is zeer dringend nodig'

'Renovatie is hoog nodig', zegt brandweermajoor Jan Peelaerts. 'Dit had al veel langer rond moeten zijn, want de investeringen aan de huidige kazerne liggen al lange tijd stil, mee door de onduidelijkheid die er heerste over de brandweerzones.

Zelfs simpele herstellingen, zoals een lekkend dak, gebeuren niet. Ook de poorten van de garages dienen dringend vervangen te worden, want straks dondert er eentje naar beneden en hebben we misschien een dode.'

(pp) foto archief Nnieuws.