Bij 2 medewerkers post Willebroek, één van de 15 brandweerposten van Brandweerzone Rivierenland, COVID-19 vastgesteld.

Beide medewerkers zijn momenteel thuis en werden onmiddellijk in quarantaine geplaatst.

De brandweerzone neemt dit zeer ernstig. Ze zijn dan ook meteen gestart met een contactbevraging om na te gaan met wie onze collega's de laatste 14 dagen in contact zijn gekomen.

Uit deze contactbevraging is gebleken dat het aantal contacten met één van beide positief geteste personen helaas significant is.

Na contact met experts heeft de brandweerzone beslist om de dienstverlening van post Willebroek vanaf vanmiddag te vervangen door dienstverlening vanuit ons netwerk van 15 brandweerposten, die ze om die reden ook tijdelijk versterken in de regio van Willebroek.

De inwoners van de regio Willebroek kunnen dus op hen blijven rekenen wanneer ze hulp nodig hebben van de brandweer of ziekenwagen.

De medewerkers die werkzaam waren in post Willebroek blijven voorlopig tot en met volgende week woensdag thuis. Het risico op een uitbraak is momenteel immers te groot. Ondertussen wordt de brandweerkazerne nog eens extra ontsmet. De gezondheid van hun medewerkers en de veiligheid van de inwoners blijft de prioriteit van Brandweerzone Rivierenland.

Deze toch wel drastische maatregelen moeten ze toepassen omdat er nog niet systematisch getest kan worden. De Belgische richtlijn stelt dat onze hulpverleners enkel getest worden wanneer ze symptomen vertonen. Brandweerzone Rivierenland roept de overheid daarom op om ook prioriteit te maken van het testen van brandweer en ambulanciers. (bw)