Brandweerzone Rivierenland zet haar zoektocht naar nieuwe vrijwillige brandweermannen (m/v/x) voorts.

Dit najaar draait de campagne rond 'vurig verlangen om te helpen', waarbij getuigenissen van de brandweervrijwilligers van Brandweerzone Rivierenland centraal staan.

Want brandweerman worden, dat vraagt best wat toewijding, maar je krijgt een hele brandweerfamilie én enorm veel afwisseling en dankbaarheid in de plaats. Dat beaamt brandweerman Steven De Bondt, brandweerman in post Sint-Amands: "De brandweer is geen one man show. Het klinkt cliché maar het is zo: wij zijn een team, één familie."

Wendy De Bondt staat al 22 jaar haar mannetje in brandweerpost Willebroek. En ze denkt nog lang niet aan ophouden. "Het is een verslaving. De drang van erbij te willen zijn als er een interventie is, als er mensen in nood zijn.

Omdat je weet dat je in veel gevallen het verschil kan uitmaken, omdat je weet dat je mensen hun pijn kan verzachten door de dingen die je doet op interventie. Of omdat je ervoor kunt zorgen dat ze zo min mogelijk schade hebben. Het draait eigenlijk allemaal om mensen helpen. Daar word je zo sterk tot aangetrokken, dat je er gewoon niet mee kan stoppen."

Kennismakingsdagen

Kandidaat-vrijwilligers die na het horen van zo'n getuigenissen staan te popelen om brandweerman te worden, maar toch niet goed weten wat te verwachten, kunnen terecht op 5 verschillende kennismakingsdagen georganiseerd door Brandweerzone Rivierenland. Dit in de loop van september en oktober.

Ze krijgen er een woordje uitleg over de selectieprocedure en wat brandweerman-zijn juist inhoudt, kunnen naar verhalen van ervaren en beginnende brandweermannen luisteren, én kennis maken met enkele FGA-testen.

Sinds enkele jaren moeten kandidaat-brandweervrijwilligers immers hun Federaal Geschiktheidsattest (FGA) behalen vooraleer ze bij een brandweerzone kunnen solliciteren.

Waar en wanneer?

• Maandag 27 september om 19u00 in brandweerpost Heist-op-den-Berg voor de posten Berlaar, Heist-op-den-Berg en Putte
• Woensdag 29 september om 19u00 in brandweerpost Boom voor de posten Boom,
Hemiksem, Niel en Rumst.
• Donderdag 30 september om 19u00 in brandweerpost Puurs voor de posten Bornem, Puurs
en Sint-Amands
• Maandag 4 oktober om 19u00 in brandweerpost Lier voor de posten Duffel, Lier en Nijlen
• Donderdag 7 oktober om 19u00 in brandweerpost Willebroek voor de posten Mechelen en Willebroek

Voor meer informatie kan je terecht op:
www.brandweerzonerivierenland.be