Fanfareorkest Brass-aux-Saxes viert in 2014 zijn 25e verjaardag. Het blazersensemble o.l.v. dirigent Jan Van Hove veroverde vanuit thuisbasis Westerlo een prominente plaats in de Vlaamse en internationale blaasmuziekwereld. In 2009 bracht Brass-aux-Saxes de titel van wereldkampioen mee naar ons land tijdens de World Music Contest, de vierjaarlijkse Olympische Spelen voor fanfareorkesten.

Met enkele opvallende activiteiten zet het orkest een kwart eeuw passie voor muziek in de verf. In april vindt een cd-opname plaats voor het Nederlandse label Bronsheim Music en op 11 mei is Jan De Smet (ex-De Nieuwe Snaar) de centrale gast tijdens een concert in De Zoerla te Westerlo. De backing vocals worden verzorgd door 80 leerlingen van de muziekacademie van Geel.

In september staat Brass-aux-Saxes op het podium van het ‘European Brass and Wind Band Festival’ in het Duitse Bad Schlema.

Als eerbetoon aan Adolphe Sax, grondlegger van het fanfareorkest, heeft Brass-aux-Saxes de Britse componist Philip Sparke bereid gevonden om in 2014 een hoogstaand concertwerk te schrijven voor het orkest. Hij zal zich hierbij inspireren op het leven van Sax. Brass-aux-Saxes levert zo een opmerkelijke bijdrage aan de festiviteiten rond de viering van 200 jaar Adolphe Sax dit jaar.


Jan De Smet + Brass-aux-Saxes o.l.v. Jan Van Hove
zondag 11 mei om 15u

De Zoerla (Gevaertlaan 1, 2260 Westerlo)
tickets: €15 euro, VIP-tickets: €55
www.brass-aux-saxes.be