In de maand april voeren alle Kringwinkels in Vlaanderen actie om brengers te sensibiliseren : “Breng je gebruikte maar nog bruikbare spullen naar de Kringwinkel of laat ze gratis ophalen.”

De warme lentezon geeft ons energie om in de lenteschoonmaak te vliegen, om alles wat we al zo lang wilden opruimen eindelijk aan te pakken, om te starten met een lentefris, nieuw begin.
Tijdens zo’n lenteschoonmaak ontdekken we vaak spullen die we al lang niet meer gebruiken maar die voor anderen nog  perfect bruikbaar zijn.
Weggooien zou dus zonde zijn want je kan er een ander gelukkig mee maken!
 
‘Jij brengt geluk’ is dan ook de baseline van deze actie. Brengers worden beloond en bedankt met een toffe ‘geluksmagneet’.
 
Er zijn 10 verschillende ‘geluksmagneten’ die je door te brengen kan verzamelen. Want dankzij de brengers, biedt De Kringwinkel in de Zuiderkempen een job, een opleiding en een toekomstperspectief aan meer dan 300 mensen die, om uiteenlopende redenen, weinig of geen kansen krijgen op de gewone arbeidsmarkt.  Bovendien komen hergebruikte spullen niet op de afvalberg terecht en leveren ze een aanzienlijke milieubijdrage. En tenslotte vinden ook mensen met een kleine portemonnee basisspullen aan basisprijzen. Drie redenen waarom De Kringwinkel haar brengers in de maand april extra wil bedanken. Merci!
 
Waar kan je best je herbruikbare spullen kwijt in jouw buurt?
  • De Kringwinkel, Lierseweg 136, Herentals
  • De Kringwinkel, Krokuslaan 10, Kasterlee
 
Welke goederen kan je zoal brengen?
  • Kledij die nog goed in orde is
  • Kwaliteitsvolle meubelen
  • Huisraad, met name leuke decoratiestukken
  • Fietsen. De Kringwinkel Zuiderkempen heeft 2 fietsateliers om afgedankte fietsen terug rijklaar te maken.
  • Alle elektronische toestellen. Deze worden grondig nagekeken en indien nodig hersteld.
 
Te zwaar, te groot om zelf te brengen?
  • We komen de goederen gratis ophalen.  Bel naar 015/23.73.93 en we maken zo snel mogelijk een afspraak.  Of vul op onze website het online formulier in om een afspraak te maken.  Je geluksbrengertje brengen we zeker mee!