U bent hier

Brengen de media speciale eenheden in gevaar?

Nationaal | Vlaanderen
01.09.2017 - 18.39u
Door: Herman Gezelle

'Procureur-generaal Johan Delmulle van Brussel vindt duidelijk van wel. Hij geeft in zijn toespraak vandaag voor de opening van het gerechtelijk jaar als voorbeeld de inval in de woning waar Saleh Abdeslam verborgen zat.

Terroristen konden via het scherm live volgen waar de scherpschutters zaten die hen in het vizier hadden.

En dat kan dus gevaarlijk zijn. Delmulle vraagt dat er werk zou worden gemaakt van een voorstel van de parlementaire onderzoekscommissie : een overlegorgaan tussen veiligheidsdiensten, justitie en pers waar nieuwe afspraken kunnen worden gemaakt.

Begrip

Nu is de arrestatie van Abdeslam en enkele medeplichtigen uiteindelijk goed verlopen. Maar ik kan de bezorgdheid wel begrijpen. Ik kan alleen maar vaststellen dat VRT NWS een grote aarzeling heeft om dergelijke interventies live op antenne te brengen. Nog los van de speciale eenheden.

Je weet nooit of er nog andere handlangers in andere woningen zitten, die daardoor door de mazen van het net glippen of zelfs wanhopige dingen gaan doen'.

(Tim Pauwels - ombudsman VRT)

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto