Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brensj Dessel levert 13 modulaire woningen

Dessel woonunits

Op 8 en 9 mei maakte Wonen In Vlaanderen, i.s.m. Corbiz, twee sociale huisvestingsprojecten bekend.

Eén in Gent en één in Hasselt. Brensj uit Dessel leverde in totaal 13 kant-en-klare, modulaire woningen hiervoor. Woningen die ze op 3 maanden tijd volledig in eigen atelier realiseerden.

Brensj is de modulaire vertakking van de Ecohuis Groep, gespecialiseerd in kwalitatieve modulaire woon- en werkoplossingen in houtskeletbouw.

In het najaar van 2022 kregen ze het vertrouwen van Wonen In Vlaanderen om op korte termijn te zorgen voor 13 modulaire woonunits. Moderne units die fungeren als woonoplossingen voor gezinnen in nood.

Van concept en plan tot realisatie, alles gebeurde in eigen atelier. De basis van elke woning is houtskeletbouw. De buitenafwerking werd voorzien van Thermowood en voor het interieur werd gezocht naar de perfecte combinatie tussen licht, ruimtegevoel en comfort.

Eind oktober startte de productie. Alle units werden tot de laatste details gerealiseerd door een team gedreven houtskeletspecialisten. Midden februari was het tijd voor de volgende stap. Via uitzonderlijk vervoer transporteerden we ’s nachts 13 units van Dessel naar Gent.

Daar werden ze op enkele dagen geplaatst en afgewerkt. Eind april werden twee nieuwe woningen naar Hasselt getransporteerd.

Het grote voordeel van modulair bouwen, is de beperkte impact op je omgeving. Doordat het volledige bouwproces in eigen atelier gebeurd, is Brensj niet gebonden aan weersomstandigheden of andere externe factoren. Ook werfbezoeken zijn zo goed als onnodig.

Dit maakt het productieproces steeds efficiënt en uitzonderlijk kort. Door bewust te kiezen voor houtskeletbouw, vertrouw je op een duurzame bouwmethode met bijna perfecte isolatie- en energiescores.

Wanneer de woningen aankomen op de werf worden ze met een telescopische kraan op hun plaats gezet. In enkele dagen tijd is een Brensj klaar om bewoond te worden.

Brensj is blij om met dit project maatschappelijk hun steentje te kunnen bijdragen. Ook hopen ze dat de keuze voor modulaire woningen aan populariteit wint. ”Omdat het bouwproces zo efficiënt is, ligt de kostprijs een stuk lager.

Energiezuinig bouwen wordt op deze manier terug betaalbaar en op termijn hopelijk ook aantrekkelijker bij een breder publiek.” zegt Sascha Hendrickx, Algemeen Manager bij Brensj. Hij is alvast blij dat het relatief jonge bedrijf met dit project goed uit de startblokken geschoten is.

“Deze zomer realiseren we ook een mooi project voor IOK.” vult Sascha aan. “Dan zal je de vele mogelijkheden van onze modulaire nieuwbouwwoningen echt kunnen zien."

Dessel woonunits

Deel dit artikel