U bent hier

Brent Van Riel en Kevin Clijmans winnen Boerenbond persprijs

Geel | Vlaanderen
13.01.2019 - 21.33u
Door: Mark Jaspers

Brent Van Riel (bachelor) en Kevin Clijmans (master) ontvingen zondag de Boerenbond Persprijs. Met de Boerenbond Persprijs wil Boerenbond de resultaten van wetenschappelijk onderzoek beter bekendmaken bij de land- en tuinbouwers.

Brent Van Riel wint de prijs met zijn artikel 'Coligetal grootste probleem in diepstrooiselboxen'. Het artikel is gebaseerd op zijn bachelorproef die hij schreef voor het behalen van zijn bachelordiploma in de Agro- en Biotechnologie, specialisatie Biotechnologie aan de Thomas More hogeschool in Geel.

De Boerenbond Persprijs is een wedstrijd die recent gepromoveerden de kans geeft om hun eindverhandeling over land- of tuinbouw in de breedste zin te verwerken tot een publiceerbaar artikel voor de sector.

Kevin Clijmans wint de Boerenbond Persprijs voor afgestudeerden met de graad van master. Kevin studeerde af als Master of Science in de biowetenschappen: land- en tuinbouwkunde, afstudeerrichting animal life. Zijn proefschrift 'Het elektronisch ei. Optimalisatie van de meetapparatuur' was de basis voor het artikel 'Het elektronisch ei, een doorbraak voor leghennenhouders'.

De bachelorprijs werd uitgereikt door Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. De masterprijs werd uitgereikt door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. Beide prijzen hebben een waarde van 1.000 euro, mede dankzij de steun van Agriflanders. (Belga)

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto