U bent hier

Bricks-and-More deelt Lego® zakjes uit aan zieke kinderen in Geel

Geel
22.01.2020 - 16.04u
Door: Mark Jaspers

Lego® beurs Bricks-and-More Lego® deelde vanmiddag zakjes uit aan jonge patiëntjes in Ziekenhuis Geel. De beurs zamelde eind 2019 maar liefst 400 zakjes met Lego® bouwstenen in. Met de inzamelactie wil Bricks-and-More kinderen in het ziekenhuis even wat afleiding en een speels moment geven.

Bricks-and-More is een Lego® beurs die jaarlijks georganiseerd wordt door de ouderraad van de vrije basisschool Sint-Hubertus in Geel Ten Aard. Met het geld dat de ouders zo inzamelen investeren ze in speelruimte voor de kinderen van hun school.

Dit jaar bouwen ze een verkeerspark om de kinderen op een speelse manier te laten kennis maken met de verkeersregels. Op 10 en 11 november 2019 organiseerde de ouderraad voor de tweede keer op rij de beurs. Maar liefst 5.000 bezoekers vergaapten zich aan de talloze Lego® bouwwerken.

Draag een bouwsteentje bij

Maar het is niet voor iedereen evident om naar zo'n tentoonstelling te gaan. "Ziek zijn is nooit leuk en wanneer je dan in het ziekenhuis belandt, kan je zulke evenementen niet beleven", zegt Pieter Van Aerde, organisator van Bricks-and-More. "Vorig jaar ontstond onder Lego® fans in Nederland de actie 'draag een bouwsteentje bij', een initiatief om Lego® blokjes te schenken aan zieke kinderen. De bedoeling is dat Lego® fans zakjes inzamelen, die we dan verdelen onder kindjes in ziekenhuizen."

"We vonden dit een leuk initiatief en zijn meteen mee op de kar gesprongen. We konden vorig jaar maar liefst 400 bezoekers overtuigen om hun net gekochte Lego® zakje te schenken. Het warme, gastvrije Kempen heeft van zich laten horen", zegt Van Aerde.

Eerste stop: Ziekenhuis Geel

Bricks-and-More wil graag de Lego® zakjes in de komende maanden verdelen op de kinderafdelingen van de ziekenhuizen van Geel, Mol, Herentals en Turnhout. Ziekenhuis Geel komt als eerste aan bod.

"Op een ludieke wijze, met een kinderbakfiets vol Lego® en onder leiding van de lokale mascottes Raf en Otje, willen we graag de Kempische ziekenhuizen afschuimen om een brede lach te toveren op de vele kindergezichtjes. Even hun zorgen vergeten en genieten van een leuke attentie, maakt hun wereld een pak mooier", aldus Van Aerde.

Ziekenhuis Geel verwelkomt dit initiatief met veel enthousiasme. "Ik ben er zeker van dat onze jonge patiënten enorm blij zullen zijn met de Lego® blokjes en met het bezoek van Raf en Otje", zegt An Geboers, hoofdverpleegkundige van de kinderkliniek van Ziekenhuis Geel.

imageMeer nieuws

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt 310.000 stickerkopers

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt 310.000 stickerkopers
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.44u

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.23u

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.10u

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 14.08u

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 10.48u

Luc Sels herkozen als rector van de KU Leuven

Vlaanderen 12.05.2021 - 09.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto