U bent hier

Brigade Piron Nete-Aa met boeiende voordracht : ''La petite histoire' tijdens Groote Oorlog in Noorderwijk-Herentals'

Herentals | Neteland
04.11.2021 - 19.59u
Door: Herman Gezelle

Aansluitend op de grote nationale herdenking van Wapenstilstand op 11 november, organiseert de vaderlandslievende vereniging Brigade Piron – Nete en Aa – een interessante voordracht door Albert de Ghellinck over 'La petite histoire' tijdens de Groote Oorlog van 1914-18.

Dit op vrijdagavond 12 november om 20:00 uur - in het lokaal van de 'Fonderies de la Campine', Wuytsbergen 2,  Herentals.

De lezing bestaat uit kleine anekdotes uit de dagboeken en briefwisseling van de familieleden Roger en Ernest Ghellinck. De spreker Albert is een boeiend verteller, die aan de hand van foto's het verhaal van deze 2 frontsoldaten uit de Eerste Wereldoorlog op een treffende manier overbrengt.

De verhalen gaan over Herentals, Noorderwijk en omgeving :

• De val van Antwerpen (1914) uit de briefwisseling van toenmalig gouverneur Gaston van de Werve
• De Belgische vluchtelingen in Gouda (Nederland) tijdens WO1 (boek van Frans Vandenhende)
• Het leven aan het front van de IJzer volgens de dagboeken van Ernest de Ghellinck (ouder broer van Alberts grootvader Roger de Ghellinck)
De voordracht is gratis.

Wegens de geldende coronamaatregelen is inschrijven vooraf verplicht door ofwel :
• U aan te melden op de website : http://www.pironnea.be/inschrijven-voordracht-wo1
• Door een e-mail te sturen naar : info@pironnea.be
• Door een telefoontje te geven naar de voorzitter op het nummer : 0476 / 35 76 62

Het aantal deelnemers aan de voordracht is beperkt, mondmaskers zijn verplicht tijdens verplaatsing in de zaal en afstandsregels moeten worden gerespecteerd (stoelen staan op 1,5 meter uit elkaar).

'We hopen U te mogen verwelkomen op deze unieke en uitzonderlijke voordracht over de authentieke getuigenissen van de gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog met betrekking tot enkele mensen van Groot-Herentals uit die tijd. Iedereen is hartelijk welkom', besluit Ludo Torfs. Foto nos/rr.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto