Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brits jazztrio Jazz Sabbath in Hnita-Hoeve Heist-op-den-Berg op 30/10

Hnita
Op zondag 30 oktober komt het Britse jazztrio Jazz Sabbath naar de vernieuwde Hnita-Hoeve in Heist-op-den-Berg voor een exclusief namiddagconcert. Jazz Sabbath speelt instrumentale interpretaties van het werk van de legendarische Britse hardrockband Black Sabbath. Het trio liet in 2020 van zich spreken door in een documentaire te laten uitschijnen dat hun pianist Milton Keanes de oorspronkelijke componist is van de nummers van Black Sabbath.

JAZZ SABBATH

Milton Keanes (Adam Wakeman) (piano)

Jacque T'fono (Jack Tustin) (contrabas)

Juan Také (Dylan Howe) (drums)

 Tickets: 19 euro (basis), 15 euro (Hnitaleden), 9 euro (-24)  - ZONDAG 30 OKTOBER om 15.00 uur - Hnita-Hoeve, Lostraat 106, Heist-op-den-Berg.

Tickets via www.hnitajazzclub.be. 

Zoals hun naam doet vermoeden, speelt het Britse trio Jazz Sabbath instrumentale interpretaties van het werk van de legendarische Britse hardrockband Black Sabbath. Onder leiding van pianist Adam Wakeman, die zelf in de tour line-up van Black Sabbath zat en ook deel is van Ozzy Osbournes soloband, verkent de band de grenzen tussen jazz en de nummers die heavy metal hebben gevormd. Reeds aanwezige jazzriffs worden gevolgd, en nieuwe ontdekt; waarbij de nummers gaandeweg in uitgesponnen, heftige jazzsessies veranderen. Met soms ook het typische bluestintje dat de Britse jazz van die jaren kenmerkt.

Jazz Sabbath bracht twee albums uit op het Nederlandse label Blacklake. Hun debuut verscheen in 2020, vergezeld van een online documentaire (of mockumentaire?) waarin werd gesuggereerd dat het trio al in 1968 werd opgericht en dat pianist Milton Keanes de oorspronkelijke schrijver is van de nummers die later door Black Sabbath bekend werden.

Jazz Sabbath krijgt lovende kritieken van de jazz- zowel als de rockmedia. Zo schreef Richard Verbrugge van Written in Music: “In de voorbije jaren zijn er tal van jazzinterpretaties van pop- en rockliedjes gemaakt. Zelden is het zo goed gelukt als in het geval van Jazz Sabbath. (…) Voor elke rock- en metalliefhebber die eens een uitstapje naar jazz wil wagen, zijn deze albums perfect.” “A cross between Black Sabbath and the Bill Evans Trio with a Spinal Tap timeline,” zo vatte Bill Meredith van JazzTimes het samen. En ook Ozzy Osbourne himself hechtte zijn goedkeuring: “I’m really loving this.”

Meer info op www.jazzsabbath.net.

URL
Hnita

Deel dit artikel