U bent hier

Britse winkeldieven met minderjarig kind (8) opgepakt

Herselt | Kempen regio | Westerlo
23.07.2019 - 19.47u
Door: Herman Gezelle

Recent werden een aantal winkeldiefstallen gepleegd in Westerlo en Herselt. 'De lokale politie Zuiderkempen neemt deze criminaliteitsvorm ernstig en voerde een grondig onderzoek naar een reeks recente winkeldiefstallen', zegt Cris Wandelseck, korpschef politie Zuiderkempen.

'De winkeldieven maakten gebruik van een toestel om de beveiligingslabels van de kledingstukken te verwijderen en zetten hierbij een minderjarige in.

Een vrouw kwam in de winkel binnen met een kind en tijdens de rondgang verwijderden ze de beveiligingslabels. Hierop verliet het kind de winkel met de kledij.

Het aanwezige personeel werd op dat moment afgeleid door de vrouw die andere kledij opvallend omhoog hield om dit nader te bekijken.

De politie kon de verdachten na een grondig onderzoek identificeren en arresteerde drie Britse onderdanen (man van 50 jaar, vrouw van 33 jaar en een 8 jarig kind).

Bij de uitgevoerde huiszoeking in de woonplaats van de verdachten werd gestolen materiaal teruggevonden. Voornamelijk kledij en schoenen, maar ook parfum en andere kostbare voorwerpen.

De aangetroffen spullen waren overwegend nog voorzien van de prijs- en/of winkellabels. Het gehanteerde toestel om de veiligheidslabels te verwijderen werd eveneens aangetroffen.

Gebruikte voertuigen werden in beslag genomen.
Beide meerderjarige verdachten werden gearresteerd en zullen vandaag voor de onderzoeksrechter dienen te verschijnen.

Het onderzoek wordt verdergezet. Het is niet uitgesloten dat er nog feiten kunnen gelinkt worden aan deze dadergroepering.'

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto