Eind deze week mag elk Nijlens gezin een gemeentelijke uitgave rond de Corona problematiek in de brievenbus verwachten. Daarmee wil lokaal bestuur Nijlen enerzijds informeren, maar ook motiveren en inspireren.

Daarnaast bevat de uitgave ook een oproep om beelden en verhalen te verzamelen uit deze historische periode. Maar de eerste bedoeling is ook de mensen te bereiken die de online communicatie niet volgen.

Er is de jongste weken in Nijlen heel wat op poten gezet om ons allemaal zo goed mogelijk door deze moeilijke periode te loodsen.

De gemeente startte het hulpplatform www.nijlenhelpt.be op, 80-plussers krijgen een telefoontje en de startpagina van www.nijlen.be staat zo goed als helemaal in het teken van Corona, bv met info over welke Nijlense handelaars aan huis leveren of waar je voeding of spullen kan gaan afhalen.

Deel je verhalen en foto's

Die handelaars zelf hebben ook mooie initiatieven genomen, net zoals veel verenigingen, scholen én individuele inwoners. We willen deze prachtige ideeën niet vergeten en daarom zit er in de brochure ook een oproep om foto's en verhalen te delen. Dit kan via www.nijlen.be/coronatijden

Verder vind je in de brochure ook een brief van de burgemeester en een herinnering van welke simpele maatregelen we moeten volgen om levens te redden.

De brochure wordt normaal gezien aan huis bedeeld op donderdag 23 en vrijdag 24 april.