De Rode Duivels hebben ook hun 9e match in de EK-voorronde eenvoudig gewonnen. Rusland werd in de eerste helft al vakkundig ingeblikt, met dank aan Eden en Thorgan Hazard. Ook Lukaku pikte een graantje mee.

België is nu zeker van de groepswinst en de status van reekshoofd bij de loting.

19' Thorgan Hazard
33' Eden Hazard
40' Eden Hazard
72' Romelu Lukaku

79' Georgi Dzhikiya 1 - 4.

Dinsdag om 20.45u:  België - Cyprus.

Roberto Martinez: “Jammer dat er geen EK-stadion in België is”

“Rusland wilde aanvallend spelen, en dat zorgde voor een open match. Onze eerste helft was zeer sterk, in de tweede helft gaven we de bal te veel weg. De kansen die we kregen in de eerste helft hebben we ook afgewerkt. Maar we wilden winnen en gaan nu weg met een sterke prestatie.”

Bondscoach Roberto Martinez was dus zeer lovend over zijn team. “Het team was zeer hongerig, ook achterin. Er was een goede Russische aanval, maar ook de afweer van onze drie verdedigers was goed. Dat tegendoelpunt verdienden ze niet. Maar je moet beter blijven worden en dat doen we ook. Nu moeten we mooi eindigen in Brussel en vieren met de fans.

We mogen ook niet onderschatten wat we bereiken met dit maximum van de punten. Het is jammer dat we geen stadion hebben om in te spelen tijdens dit EK, om deze fantastische generatie te vieren.” (VRTNWS)