U bent hier

Bromfietser opgepakt na achtervolging in Meerhout (2)

Geel | Kempen regio
19.11.2018 - 16.54u
Door: Mark Jaspers

In Meerhout-Gestel werd zondag een bestuurder van een bromfiets gevat. De man, een 28-jarige uit Meerhout, had verdovende middelen op zak en wordt verdacht van drugsbezit en -handel.

Zondag omstreeks 16:06 uur merkte een politieagent van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout in de Gestelsesteenweg een bromfietser op zonder kentekenplaat. Toen de politieagent de bromfietser wilde controleren, vluchtte hij met hoge snelheid weg.

De politieagent zette meteen de achtervolging in en riep bijstand in van andere ploegen. Hij probeerde de bestuurder meermaals tevergeefs te doen stoppen. Een kwartier later werd de bestuurder van de bromfiets in de Boerenkrijglaan klemgereden.

De 28-jarige man uit Meerhout werd gearresteerd. Na controle bleek dat de man geen rijbewijs had en niet ingeschreven en niet verzekerd was. Zijn bromfiets werd in beslaggenomen. Daarnaast had hij ook drugs op zak. Tijdens een huiszoeking later die avond werden drugs, attributen voor drugshandel en een verboden wapen gevonden. De man wordt verdacht van drugsbezit en -handel. De lokale recherche van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zet het onderzoek verder. (pol)

Beelden

Tijdens de achtervolging reed de bromfietser driemaal door de plaatselijke kermis van Meerhout-Gestel, wat leidde tot zeer gevaarlijke situaties. Gelukkig vielen er geen gewonden. Op vraag van het parket, zijn we op zoek naar mensen die over beelden van deze achtervolging beschikken. Heb jij toevallig de achtervolging of de bromfietser gefilmd, gelieve ons dan te verwittigen op 014 56 47 00 en de beelden door te sturen naar to@pzglm.be.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto