U bent hier

Broodfokker uit Kasterlee veroordeeld tot celstraf en hoge boete

Kasterlee
19.03.2018 - 14.16u
Door: Herman Gezelle

Broodfokker Gerd W. uit Kasterlee is veroordeeld tot 6 maanden celstraf en een boete van €12.000 wegens inbreuken op de dierenwelzijnswet. Hij krijgt ook een levenslang verbod op het houden van huisdieren.

Burgerlijke partij Gaia krijgt een schadevergoeding van 2.500 euro. Michel Vandenbosch spreekt van een heuglijke dag voor de honden. "Deze gangster heeft meer dan 400 honden mishandeld en verwaarloosd als broodfokker. Ik ben het parket en de rechtbank zeer dankbaar dat ze dierenleed zo ernstig hebben genomen"

Nooit gezien zware verwaarlozing

De feiten waren in maart 2016 aan het licht gekomen, na het faillissement van Just Dogs. De beklaagde baatte via die vennootschap de Antwerpse Puppykennel en de Kempenaars Kennel in Kasterlee uit.

De meer dan 400 honden die in de kennel in Kasterlee waren ondergebracht, waren verwaarloosd en ondervoed. Ze hadden vlooien, oormijt, oorontstekingen, huidgezwellen, ingegroeide nagels, darmparasieten.

Gerd W. wilde de dieren voor een habbekrats verkopen aan zijn andere vennootschap, Dogs Unlimited, waarmee hij de kennel Milando Breeding in Temse uitbaatte, maar die vlieger ging niet op.

De dieren werden er weggehaald en ondergebracht in verschillende asielen.  Ook Dogs Unlimited werd begin 2017 failliet verklaard. (belga)

Foto Michel Vandenbosch /Photo News.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto