Brouwer Hans Wierts van brouwerij DijkWaert aan Dompel in Herentals wil een nieuw Hertals bier brouwen. Hij hoopt van de Herentalse bierliefhebbers en bierliefhebbers uit het Neteland originele recepten te ontvangen.

Wierts hoopt dat een van de recepten het dichtst het ooit zo lekkere Herentals bier uit vorige eeuwen zal benaderen.

Brouwerij DijkWaert bracht al een hele reeks ambachtelijk gebrouwen bieren op de markt. Zo is het op de eerste lenteterrasjes nog altijd genieten geblazen bij een heerlijk glas McThals.

Die McThals krijgt nu met een echt Hertals bier een waardige opvolger.

Hans Wierts: "Ik zoek een opvolger voor de bieren Eliske en Herentalse Poorter. Het bier dat ik ga brouwen moet alleszins een blijver zijn. De dienst cultuur is alvast geïnteresseerd."

Via schepen van cultuur Ingrid Ryken kreeg Hans de rijke geschiedenis van de Herentalse biercultuur in zijn bezit. Wierts wil aan die geschiedenis een nieuwe aflevering breien. 

"Ik zoek originele bierrecepten. Hopelijk zijn een aantal bierliefhebbers door overlevering in het bezit van enkele authentieke recepten. Vooral recepten uit de periode 1886 zijn interessant. Dat zou top zijn. Maar alle bierrecepten die het bier benaderen zijn natuurlijk welkom.  De kruiden, een mengsel van gruut, ben ik alvast aan het opkweken.  Met de huidige brouwtechnieken kan er alleen maar een uniek lekker bier uit voortkomen." Het bier wordt geschonken uit flessen van 75 cl.

Wie het winnende recept indient, krijgt alvast een bierdegustatie voor 4 personen bij DijkWaert cadeau. Wie een waardevol recept indient, ontvangt een fles van het nieuwe bier. Dat krijgt mogelijk de naam 'Poorter van Herentals' mee.

Recepten kunnen tot begin mei 2012 ingestuurd worden via info@dijkwaert.be.  

Meer info vind je op www.dijkwaert.be