U bent hier

Brouwerij DijkWaert verhuist naar Molekens voor ambitieuze uitbreiding

Herentals
14.05.2015 - 01.47u
Door: Herman Gezelle

Naarmate het gamma bieren en andere dranken van brouwerij DijkWaert in Dompel uitbreidt,  worden de plannen ambitieuzer. De brouwerij kocht recent voormalige buurtwinkel-bakkerij Cloots op de Molekens om er binnenkort een delicatessenzaak van te maken. 'We willen mensen op een aangename manier laten proeven van onze producten', weet nieuwe eigenaar Hans Wierts (foto).

Met onder meer zijn Thalske, Vurig Bierreke en McThals oogst de Herentalse brouwerij DijkWaert lokaal al enkele jaren succes.   Met de komst van zoon Maarten in de zaak van zijn vader Hans Wierts en  mama Carine Van Dijck voldoet de eigen woonst in Dompel niet langer als brouwerij. Daarom kocht DijkWaert het pand in de Olmenlaan 7, net onder de St.-Jan kerktoren. (foto)

Waar bakker Peter Cloots en zijn vrouw Chantal decennialang buurtwinkel-bakkerij De Molekens openhielden, wil het brouwersgezin heel wat fraaie plannen ontplooien. 'De winkel, de achtergelegen bakkerij en garageboxen hebben we intussen grotendeels leeggehaald', zegt Hans Wierts. 'Daar brengen we onze brouwerij DijkWaert onder. Vooraan brengen we ook een delicatessenwinkeltje onder, waar we naast onze eigen producten ook lekkernijen van andere streekproducenten willen aanbieden.'

Degustatieruimte DijkWaert onder kerktoren St.-Jan op de Molekens

Maar daar blijft het niet bij, want ook een feestzaal en degustatieruimte moeten er onderdak krijgen. 'In die ruimte willen we mensen op een aangename manier laten proeven van wat we in onze winkel verkopen', onderstreept Hans Wierts. 'We denken ook aan kookdemonstraties.

De feestzaal verhuren we voor activiteiten voor ongeveer 100 gasten voor trouwpartijen, communiefeesten, jubilea enz.  We gaan daarvoor niet zelf de catering verzorgen, maar de voorwaarde is wel dat onze producten geserveerd worden. De hele renovatie-operatie zal naar verwachting eind 2016 zijn afgerond. Tegen begin september dit jaar draaien we proef.'    Foto's : zaakvoerder Hans Wierts/  NNieuws.

imageMeer nieuws

Intracto organiseert webinar met Steven Van Belleghem

Intracto organiseert webinar met Steven Van Belleghem
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 19.10.2020 - 14.48u

Nationale voetbaluitslagen

Nationale voetbaluitslagen
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 18.10.2020 - 20.28u

Nationale voetbaluitslagen zaterdag

Kempen regio 17.10.2020 - 23.12u

De Hoptimisten steunen Sierra Leone met rolstoelen en rollators

De Hoptimisten steunen Sierra Leone met rolstoelen en rollators
Internationaal | Kempen regio | Lille 17.10.2020 - 16.26u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto