Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 200

U bent hier

Brouwerij Het Anker uitgeroepen tot 'Eeuweling van het jaar'

Grobbendonk | Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
09.02.2018 - 17.02u
Door: Mark Jaspers

Voka Mechelen-Kempen kroont 'Eeuweling van het jaar' en 'Familiobedrijf van het jaar'. Het Anker en ECS scoren award op Family Business Happening

Een tachtigtal aanwezige familiebedrijven heeft gisteravond op de Family Business Happening van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de Mechelse brouwerij Het Anker aangeduid als hun 'Eeuweling van het jaar'.

Voor zaakvoerder Charles Leclef is de bijhorende award vooral een beloning voor het harde, succesvolle werk van zijn team. Met ECS als winnaar van de award 'Familiobedrijf van het jaar' viel op dit event trouwens nog een ander Mechels bedrijf in de prijzen.

Een tachtigtal ondernemers van familiebedrijven uit de hele provincie Antwerpen was gisteren donderdag 8 februari te gast bij Dox Interieur Concepten in Lier voor de derde editie van de Family Business Happening.

Met dit event wilden de Voka – Kamers van Koophandel Mechelen-Kempen en Antwerpen-Waasland hen stof tot nadenken en bruikbare tips voor de toekomst meegeven.

Tijdens de inspirerende namiddag kregen de aanwezigen eerst een leerrijke rondleiding bij Dox, onder leiding van Inge Nuyens die als vijfde generatie in lijn dit familiebedrijf vandaag leidt.

Daarna maakten ze in kleinere groepjes kennis met de huidige leiding van drie familiebedrijven van minstens honderd jaar: de Mechelse brouwerij Het Anker, koffie- en verpakkingsproducent Miko uit Turnhout en het in Hoboken gevestigde Stoopen & Meeûs, dat kleurstoffen en pigmenten verhandelt.

Na dit inleefmoment en een toelichting door professor Johan Lambrecht over familiaal erfgoed als fundament voor de strategie van een familiebedrijf, werd bekendgemaakt wie van de drie voorgestelde familiebedrijven de award 'Eeuweling van het jaar' mee naar huis mocht nemen.

In samenwerking met het Expertisecentrum voor Technische-Wetenschappelijk en Industrieel Erfgoed, heeft Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen de drie kanshebbers bepaald op basis van drie evenwaardige pijlers: hun respect voor en gebruik van het bedrijfserfgoed, hun gecombineerde score voor strategie, talent, innovatie en internationalisering op basis van meetbare indicatoren in vergelijking met sectorgenoten en ten slotte ook hun inspiratiegehalte.

Waar de eerste twee aspecten door ETWIE en Voka Mechelen-Kempen werden beoordeeld, mochten de deelnemers aan de Family Business Happening voor dat derde aspect hun favoriet aangeven.

Twee winnaars

Na het tellen van de stemmen mocht gedelegeerd bestuurder Renilde Craps van Voka Mechelen-Kempen zaakvoerder Charles Leclef (foto) van Het Anker de trofee overhandigen.

"Het is fijn te merken dat andere familiebedrijven ons verhaal waarderen. Deze award krijgt een mooie plaats naast de andere prijzen die we eerder al in ontvangst hebben mogen nemen. Opnieuw is dit een mooie beloning voor het harde werk van het volledige team", gaf Charles Leclef aan.

"Familiebedrijven zijn erg belangrijk voor onze Vlaamse economie. In onze regio Mechelen-Kempen hebben we heel wat familiebedrijven en daar zijn we erg blij om. Van harte proficiat aan Het Anker voor het mooie traject dat het al heeft afgelegd. Maar ook bedankt aan alle andere hier aanwezige familiebedrijven voor jullie onophoudelijke inspanningen die bijdragen aan onze regio", gaf Renilde Craps het publiek nog mee.

Ook de familie Magriet van het Mechelse elektrotechnisch bedrijf ECS mocht daarna op het podium, als winnaar van de award 'Familiobedrijf van het jaar'. Zaakvoerder Ivo en zijn kinderen Nikita, Kirsten en Jochen ontvingen deze prijs voor de opmerkelijke stappen naar een duurzame overdracht die ze het voorbije jaar hebben gezet met hun deelname aan Voka's Familiotraject.

Naast ECS waren ook Delta Technics uit Heist-o/d-Berg, Tanktransport Peeters uit Arendonk, Twinplast en De Arend uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Boons en co uit Nijlen/Grobbendonk genomineerd voor deze prijs.

Foto DIAF : zaakvoerder Charles Leclef van Het Anker 'Gouden Carolus'.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto