Deze maand brengt Brouwerij Leysen 2 nieuwe eigen producten uit

'De Baskwadder Winter 2019-2020 is een amberkleurig biertje van 10%
met een toets van onze meivuurlikeur en een geweldig aroma', zegt Jorge Leysen.

'Jaarlijks wordt er een winterbier geproduceerd door de brouwerij en ieder jaar is dit een ander receptuur. Dit jaar is gekozen voor een quadrupel. (een bier van 10% waar meer mout voor gebruikt wordt dan een tripel of dubbel)

Door gebruik van een aromatische abdijgist én onze eigen meivuurlikeur krijg je een zacht biertje met een lekkere uitgesproken neus. Verrassend zacht voor een biertje van 10%.

Naast onze biertjes hebben we het ook een keer over een andere boeg gegooid. We hebben een eigen Gin en Eau de Bière laten maken. We hebben wat plaats gemaakt in onze kelder en enkele oudere Baskwadder biertjes van vorige jaren laten afstoken bij een bevriende distillerie (Craywinckelhof te Lubbeek). Dit heeft geresulteerd in 2 nieuwe producten.

Een Bier Gin: Blue moonshine genaamd. Gemaakt met onze bieralcohol en een 9-tal kruiden onder andere: Jeneverbes - Citrusschil - Korianderzaad -
Engelwortelzaad - Ijzerhardkruid - Iriswortel - Jamaicapeper

Dit resulteert in een zachte toegankelijke gin waarin nog steeds een toets van ons bier te herkennen is. De gin heeft ook een blauwe schijn gekregen zoals de naam het zegt en is 40% in alcohol.

Een Eau de Bière: Golden Moonshine. Deze heeft een goudgele schijn door de
vanille & het hout dat is toegevoegd. De basis is ook onze bieralcohol. Is ook zacht en we hebben het alcohol percentage beperkt tot 30%.

Beide producten zijn verkrijgbaar aan de brouwerij of bij de speciaalzaken
in de buurt zoals Van Eccelpoel Herentals.

Deze producten kunnen al geproefd worden nu donderdag 7 november vanaf 18u tijdens de maandelijkse openingsdag van de brouwerij of tijdens de opendeurdag op 7 december.

Op 7 december is er onze jaarlijkse opendeurdag van 12 tot 22u. Tegelijk vieren we ook de 4 de verjaardag van de brouwerij. Die dag kunnen onze producten geproefd worden in een gezellig proeflokaal en er worden ook gratis rond-leidingen gegeven in de brouwerij.

Vol passie zullen we klanten vertellen over hoe we gegroeid zijn tot een vaste waarde in het Kempisch bierlandschap en tegelijk wordt er vooruit gekeken en plannen gesmeed om ook in de toekomst verder te groeien zonder ons ambachtelijk karakter te verliezen.'