Brouwerij Leysen lanceert haar Herentals wolvenbier Naya op 1 februari. 'De opbrengst gaat naar het onderzoek over de dood van wolf Naya', zegt meester-brouwer Jorge Leysen.

'Wolvenbieren zoals Wolf en Lupus, dit heerlijke gerstenat bestaat al even, maar binnenkort komt daar nog een nieuwe variant bij. Brouwerij Leysen werkt samen met Welkom Wolf aan een Naya-bier, genoemd naar de bekendste wolvin in Vlaanderen die vermoedelijk door jagers werd doodgeschoten.'

Het bier komt op 1 februari op de markt en de eerste opbrengst zal dienen om te onderzoeken hoe Naya aan haar einde is gekomen.

Na de dood van wolvin Naya kreeg Welkom Wolf talloze vragen om een monument op te richten voor de eerste wolf in Vlaanderen. Dat ging ons net iets te ver, maar dit Naya-bier zal de herinnering levend houden en zal er voor zorgen dat Naya haar moordenaar blijft achtervolgen tot aan de toog van zijn of haar stamkroeg.'

Op 1 februari is de eerste botteling Naya helemaal klaar om geschonken te worden en wordt ze op de markt gebracht. De bedoeling is van Naya een groeiend communicatiemiddel te maken voor de campagne Welkom Wolf. Het Naya-etiket vermeldt uiteraard de website www.welkomwolf.be.

Naya kan vanaf vandaag besteld worden bij huisbrouwerij De Logt in Hechtel-Eksel via info@delogt.be, www.delogt.be. Een verpakking van 24 flesjes van 33 cl kost BTW inclusief 53,60 euro en 2,40 euro leeggoed. Landschap vzw kan het bier meebrengen naar activiteiten, indien tijdig besteld.

Foto : Bakker Sus Mens uit Herentals samen met brouwer Jorge Leysen bij de lancering van het Baskwadderbrood in 2018/ Nnieuws archief Johan Temmerman.

Brouwerij Leysen Meivuurstraat 2 Herentals - 0473 96 40 78 - Jorge Leysen - info@brouwerijleysen.be

Straks meer.