U bent hier

Broze beurzen en povere rente: wat kunt u nog aanvangen met uw spaarcenten?

Kempen regio | Vlaanderen
19.01.2019 - 19.32u
Door: Herman Gezelle

Voor de interest moet u uw zuurverdiende spaarcenten al lang niet meer op een spaarrekening laten staan. En van het voorbije beursjaar werd niemand vrolijk. Maar waar brengt uw geld dan wel nog iets op? Eén-programma "De markt" zocht het voor u uit.

CONCLUSIE

Met bedrijfsobligaties, pensioensparen, aandelen en vooral de bitcoin verloor u het voorbije jaar geld. De spaarrekening en de staatsobligaties daarentegen houden stand, ondanks de bedroevend lage interestvoeten. 

Als we rekening houden met de inflatie van 2 procent, dan zijn vastgoed en goud - die laatste vooral dankzij de wisselkoersen - de enige activa waar u vorig jaar niet uw broek aan scheurde.

Joly noemt 2018 wel "zeer atypisch". "Normaal is het zo dat aandelen meer opbrengen dan obligaties. En die obligaties brengen dan weer meer op dan cash. De situatie van vorig jaar komt eigenlijk zelden of nooit voor." Als de voorzichtige hoop op de financiële markten bewaarheid wordt, zou dat zich in 2019 weer kunnen herstellen. (VRTNWS) - Lees verder op VRTNWS.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto