U bent hier

Brug Geel-Stelen 20 meter verhuisd om hinder bij werken te beperken

Geel | Kempen regio | Vlaanderen
03.06.2018 - 16.16u
Door: Herman Gezelle

De brug van Geel-Stelen over het Albertkanaal is zondag twintig meter verschoven. Op haar tijdelijke 'nieuwe' plaats zal ze als omleidingsweg dienen tijdens de bouw van de nieuwe hogere brug. Het verschuiven van de brug, dat centimeter per centimeter gebeurde, lokte heel wat kijklustigen.

De brug werd op 28 mei afgesloten voor het verkeer met het oog op de schuifoperatie. Ze werd losgeknipt van haar pijlers en vijf centimeter omhoog getild. Zondag werd de brug dan centimeter per centimeter op haar tijdelijke nieuwe plaats geschoven, twintig meter verderop.

De brug blijft nog afgesloten tot 2 juli. Het Albertkanaal kan zo lang via de Nieuwebaan over de brug in Eindhout worden overgestoken of via de Snelwegstraat in Geel. Vanaf juli kan het verkeer (tot 5 ton) over de verschoven brug rijden en wordt intussen de nieuwe brug gebouwd.

"Hinder bij werken kunnen we niet vermijden, maar wel beperken. Zo zorgt het verschuiven van de oude brug in Geel-Stelen voor een minimale verkeersonderbreking", zegt gedelegeerd bestuurder van de Vlaamse Waterweg nv Chris Danckaerts.

De Vlaamse Waterweg verhoogt de bruggen over het Albertkanaal, zodat de capaciteit met 25 procent vergroot kan worden. Zo wordt de binnenvaart verleidelijker voor bedrijven. Intussen zijn al 32 bruggen op hoogte. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto