Waarschuwingsbericht

Automatic fallback to the cURL connection method kicked in to handle the request. Result code from the failing request: 200

U bent hier

Brug Lierseweg sloop : spectaculaire beelden

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
01.12.2018 - 19.09u
Door: Herman Gezelle

Arbeiders van Baldewijns zijn zaterdagavond om 19u begonnen met het verwijderen van de oude brug op de Lierseweg over het Albertkanaal. Met speciale kranen vanop een ponton in het water wordt de overspanning weggeknipt.

Update 12.30u zondagmiddag:

Zondagmiddag stortte het gesloopte middendeel van de brug in het Albertkanaal.  De brokstukken worden achteraf uit het water gehaald.

Het verkeer tussen Herentals en Grobbendonk passeert sinds vrijdagmiddag over de nieuwe boogbrug die naast de bestaande van de Lierseweg over het Albertkanaal is aangelegd.

Update 0.30u zaterdagnacht :

3 van de 8 brugbalken 'afgeknabbeld', lawaaihinder

Om 0.30u waren 3 van de 8 brugbalken 'afgeknabbeld'. Verwacht wordt dat rond 7-8u zondagmorgen de laatste balk verwijderd is.

'Er kwamen wel klachten over lawaaihinder binnen van omwonenden in de buurt van de brug', zegt Erwin Crets, projectleider van Baldewijns.

Toeschouwers zijn welkom, maar onder strikte restricties: de Vlaamse Waterweg heeft op de noordelijke kanaaloever, aan de kant van LU Mondelèz, een kijklocatie bepaald vanwaar nieuwsgierigen in veilige omstandigheden de werkzaamheden kunnen volgen.

De zijstukken van de brug worden normaliter begin volgende week afgebroken.' (VW)

Foto's Peter Verstraeten en video - met dank aan B. Thys MediaLife / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto