De Brugpartij is een Geelse politieke partij die een trendbreuk nastreeft met het beleid van de huidige meerderheid. Het is een progressieve partij, die het engagement van drie partners (de plaatselijke afdelingen van sp.a, Groen en Beweging.net) integreert en koppelt aan dat van betrokken Gelenaars met een onafhankelijk profiel.

'De Brugpartij wil samen met de burger in Geel een vernieuwend, gemeenschapsvormend beleid tot stand brengen, met nadrukkelijk sociaal gerichte doelstellingen en ondersteund door daadwerkelijke participatie van de Gelenaar', zegt Dirk Kennis, lijsttrekker.

'Daarnaast zijn leefbaarheid, ecologie en duurzaamheid even belangrijke basisprincipes van het beleid dat de Brugpartij nastreeft.

Om deze missie te vervullen, wil de Brugpartij de lokale verkiezingen van 14 oktober 2018 als springplank gebruiken, om vanaf 2019 deel uit te maken van het college van burgemeester en schepenen en het lokale beleid in Geel vanuit een nieuwe meerderheid te heroriënteren.

De eerste opdracht van dat beleid is het overbruggen van de kloof tussen de Gelenaar en het lokaal bestuur. Daartoe zal de Brugpartij in de nieuwe meerderheid de eerste stappen zetten, door nieuwe samenwerkingsverbanden te introduceren om zo op een gedragen manier aan het Geel van de toekomst te werken.