Vanaf zaterdag vliegt Brussels Airlines niet meer vanop de regionale luchthavens van Luik en Antwerpen, maar vertrekken alle vluchten opnieuw vanop Brussels Airport. Van een volledig vluchtprogramma is echter nog geen sprake, bevestigt woordvoerder Geert Sciot tegen onze redactie. De luchtvaartmaatschappij moest noodgedwongen uitwijken na de dubbele aanslag op Brussels Airport, op 22 maart. Intussen blijkt dat ook de ticketverkoop het momenteel veel minder goed doet.
lees ook

Buitenlandse luchtvaartmaatschappijen keren stilaan terug naar Brussels Airport
Dit weekend opnieuw vluchten van Thomas Cook op Brussels Airport

Vanaf komende zaterdag worden alle vluchten van Brussels Airlines weer uitgevoerd vanop Brussels Airport. Volgens woordvoerder Geert Sciot betekent dat niet noodzakelijk dat het volledige vluchtprogramma vanaf dan zal worden uitgevoerd. "Dat hangt af van een aantal factoren, zoals de organisatie en de landingsrechten op de luchthaven."

"Het is de bedoeling om zoveel mogelijk vluchten uit te voeren", aldus Sciot. "Maar het kan wel nog dat niet alle vluchtfrequenties worden verzekerd." Voor meer informatie kan u terecht op de website van de luchtvaartmaatschappij.

De nieuwe lijn naar Toronto, in Canada, wordt komende donderdag opgestart. "Normaal moest dat tijdens het paasweekend gebeuren, maar we hebben dat uitgesteld na de gebeurtenissen van 22 maart", zegt Geert Sciot. De komende weken worden ook een aantal nieuwe intra-Europese bestemmingen aangevlogen. (vrt)