Donderdagmiddag sloegen dieven toe in de Switchvestiging in Shopping Park Olen. '3 personen gingen de winkel binnen', zegt Dirk Van Peer, woordvoerder politie Neteland.

'Eén van hen stond aan de deur terwijl de 2 anderen zoveel mogelijk toestellen graaiden uit de rekken van de winkel. Ze trokken daarbij de beveilingskabeltjes stuk. Daarna sloegen ze op de vlucht.

Een uitbater van een naastgelegen winkel en een passant zagen de feiten gebeuren en zetten de achtervolging in. Zij sloegen erin een verdachte tegen te houden.

Inmiddels werd de politie gealarmeerd die met meerdere ploegen ter plaatse kwamen. Zij hielden een zoeking in de omgeving doch zonder resultaat. Een getuige zag even voordien hoe 2 verdachte personen aan de Geelseweg in een auto stapten.  Vermoedelijk werden de dieven opgepikt door een kompaan.

De opgepakte verdachte, een 17-jarige Roemeense vrouw, werd in de boeien geslagen en overgebracht naar het hoofdcommissariaat van de politie te Herentals. Zij wordt ter beschikking gesteld van de jeugdrechter.'

Buit 9 Iphones, een I-Watch en 1 laptop

'De dieven konden 9 Iphones, een I-Watch en een laptop buitmaken. Een andere laptop werd teruggevonden.

De politie voert verder onderzoek naar de feiten.'  Foto Switch Olen / Nnieuws.