Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

BS De Leertuin sprankelend Grootoudersfeest : 'Luid applaus in bomvolle kerk Sint-Jan, schoolthema 'Geluksvogels'' - extra foto's vid

Leertuin
URL

Het grootoudersfeest van de kleuterschool BS De Leertuin (kOsh) op de Molekens bracht woensdagvoormiddag heel wat oma's, opa's en familieleden in vervoering. De leerlingen demonstreerden in kerk St.-Jan heel wat fijne danspasjes op het schoolthema Geluksvogels, gebaseerd op het boek van Leo Bormans.  Een pluim voor alle leerlingen, de leerkrachten, de directie en vooral de luid applaudisserende grootouders.  Wat een sfeer!  Hier en daar vloeide een traantje.

'Fijn om zoveel enthousiaste grootouders eens extra te mogen verwennen vandaag met een optreden van hun dierbaarste bezit, hun kleinkind', kondigde directrice Rina Vets aan.  'Bij enkele getuigenissen van grootouders bij de vraag : 'Wat betekent een kleinkind voor jou? Een kleinkind is heerlijk jong geweld dat je mag verwennen terwijl je er geen eindverantwoordelijkheid over hebt.  Het is een bron van vreugde maar soms ook van zorgen. Een kleinkind houdt je geest wakker en daagt je uit om bij de tijd te blijven.

Als grootouder kijk je met ver- en bewondering naar hun kennen en kunnen.
Kleinkinderen zijn de nieuwe generatie en verzoenen ons met het idee dat we zelf ouder worden', besluit directrice Vets.

Grootmoeke van Maurice, Chris E. (61) uit Herentals : 'Die prachtige optredens van de kindjes heeft me nu echt gepakt, zo mooi.  Ik ben heel blij dat m'n kleinkind zo'n warme school kan volgen.  Je voelt die hechte samenwerking tussen de leerkrachten en directie, de ouders, en de ouderraad samen met de toffe schoolgemeenschap.  Dikke proficiat  voor allemaal!'  Guy Verellen/NNieuws.

Populierenlaan 1, Herentals, België

Leertuin

Deel dit artikel