U bent hier

'Budgetcoaches ter hulp'

Kasterlee
04.12.2020 - 17.25u
Door: Mark Jaspers

Om gezinnen sterker te begeleiden om uit een financiële put te geraken, tekende het OCMW van Kasterlee via BudgetInZicht (BIZ) Kempen in op het project Budgetcoaches.

De budgetcoaches zijn vrijwilligers, die naast de professionele hulpverlening, gezinnen ondersteunen om hun budget volledig terug in eigen handen te nemen.

"Met de hulp van budgetcoaches kunnen gezinnen aanvullend op een professioneel hulpverleningstraject vanuit de sociale dienst, verder begeleid worden in bijvoorbeeld budgetvriendelijk winkelen, online bankieren, sparen... zodat hun financiële situatie behapbaar blijft," vertelt Sumati Adriaensen, voorzitter van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst.

"Het is belangrijk dat gezinnen voldoende handvaten onder de knie te krijgen, zodat ze in de toekomst zelfstandig hun budget kunnen beheren. Het is immers niet eenvoudig om na een tijd opgevolgd te worden door een professionele budgethulpverlener, je eigen budget terug volledig in handen te nemen."

Verschillende enthousiaste vrijwillige budgetcoaches uit onze gemeente en omstreken hebben zich al aangemeld om Kastelse inwoners die het iets moeilijker hebben te ondersteunen, waarvoor dank!

Meer informatie: biz-kempen.be

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto