Voor de Belgische autosector is het autosalon de belangrijkste periode van het jaar.  Guy Swolfs van Buga : 'Het was dan ook een belangrijke doelstelling om de nieuwe showroom tijdig klaar te hebben, om in de beste omstandigheden het volledig pallet van wagens te presenteren.

De nieuwe showroom op de Antwerpseweg is goed voor 1000 m² autoplezier. De showroom ligt 1,2 meter boven straatniveau, waardoor de merken Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Abarth en Jeep steeds goed zichtbaar zijn, ook al is de parking vooraan volzet. Rondom het gebouw is er dan nog eens 1000 m² expositie ruimte voor de ruime keuze van bestel- en directiewagens.

Grote investeringen, met het oog op de toekomst

Medard Bens stichtte in 1973 Buga Autobedrijven in Geel. 41 Jaar later zijn zijn kinderen Ilse en Peter, alsook schoonzoon Teun van Hulzen, gemotiveerd om opnieuw te investeren in een nieuwe vestiging in Geel.

Vandaag biedt Buga-Auto in quasi elk segment een wagen aan: van ecologisch, compact en zuinig tot luxueus en avontuurlijk. In de nabije toekomst zal dit gamma nog aanzienlijk uitgebreid worden met maar liefst 14 nieuwe modellen, beginnend met de gloednieuwe Alfa Romeo 4c en een Jeep Cherokee binnen enkele weken. De huidige investeringen anticiperen op deze toestroom van nieuwe producten, en dragen in de komende jaren bij tot de groei vanBuga-Automet vestigingen in Geel, Antwerpen en Wijnegem.

Zoals altijd staat ook nu de klant centraal. Zo is er bijvoorbeeld een actieve receptie waarbij de klant binnenrijdt als hij op onderhoud komt, meer dan voldoende parkeergelegenheid en een comfortabele wachtruimte met alle moderne faciliteiten van Wi-Fi en hospitaliteit.

Energiezuinige efficiënte nieuwbouw

De nieuwbouw is opgetrokken volgens de modernste bouwnormen, en beantwoordt dan ook aan de strengste eisen van zowel consument, fabrikant als milieu.

Niet alleen onze wagens zijn energiezuinig en ecologisch, maar ook de nieuwe vestiging. De integratie van een warmtepomp met een luchtventilatie- en circulatiesysteem, alsook specifieke dak- en raam technologieën, zorgen voor een optimalisatie van het energieverbruik en een comfortabele werkomgeving.

De buitengevel is ontworpen om een herkenbare, strakke uitstraling te bekomen. Voor de binnenzijde was de lichtinval een bepalende factor. Samen met de natuurlijke en warme uitstraling van de houten structuurelementen garandeert het gebruik van transparante materialen een aangename omgeving om alles te accentueren.

Eerste fase in januari 2014, tweede fase in april

In deze eerste fase wordt enkel de verkoopafdeling hier ondergebracht, het afwerken van de showroom was dan ook prioriteit.

Vanaf april verhuist ook de serviceafdeling naar de nieuwe locatie, waar u terecht kan met uw Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Jeep of Abarth, maar ook met uw Chrysler of Dodge. Tot dan blijven we op post op de huidige locatie aan het kruispunt van de Snelwegstraat en Nijverheidsstraat.'

BUGA Auto Kempen is klaar voor de uitdagingen die de toekomst zal brengen. (ad)  Foto's Nnieuws.