Stilaan legt een aannemer in opdracht van het gemeentebestuur de laatste hand aan de buitenafwerking van sportsite Den Uyt.

De rioleringswerken in de Rode-Kruislaan worden daarbij gecombineerd met de verdere afwerking van parking Den Uyt en de heraanleg van toegangszone voor de sporthal met nieuwe fietsenstalling en terras.

Uiteindelijke doel van deze werken is het creëren van één samenhangende sportsite waarbij een aantrekkelijke wandelboulevard de sporthal en het nieuwe zwembad met elkaar verbindt.

Ook fietsveiligheid op sportsite Den Uyt vormt een belangrijk aandachtspunt. Zo kwamen er nieuwe rode fietspaden op de site en plaatsten we een overdekte fietsenparking tussen parking Rivierstraat en Den Uyt. Deze fietsenparking wordt nog verder afgewerkt tot een officieel Blue-Bike-punt.

Dit betekent dat automobilisten op beide parkings hun wagen eenvoudig en snel kunnen inruilen voor de gekende blauwe huurfiets. Hiermee kunnen ze via het fietspad langs de Nete veilig naar elke zone van het nabijgelegen Centrum.

Volledig masterplan

De buitenafwerking past in een masterplan om de volledige site te herwaarderen na de bouw van het nieuwe zwembadencomplex Vita Den Uyt. Zo kreeg ook de voorgevel van de sporthal een grondige facelift.

Nu de Rode-Kruislaan zo goed als is aangelegd, rest uitsluitend nog de heraanleg van de toegangszone van de sporthal. Ook deze wordt in een nieuw jasje gestoken, zodat dit mooi aansluit met de nieuwe parking en de wandelboulevard richting zwembad.

De vernieuwing van de toegangszone omvat ook een nieuwe overdekte fietsenstalling en een fris terras voor de cafetaria.

Meer info: sportdienst, 014 33 05 10, sportdienst@gemeentemol.be