Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Buitenlandse Zaken vraagt Belgen in Frankrijk om grote bijeenkomsten te vermijden

Belgen in Frankrijk dienen grote bijeenkomsten en plaatsen met veel mensen te vermijden. Dat staat in de recentste versie van het reisadvies voor Frankrijk. De federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken voerde de aanpassing door nadat onze zuiderburen het dreigingsniveau hadden opgetrokken naar het hoogste niveau.

 

Na de aanslag vorige week op een concertzaal in de Russische hoofdstad Moskou waarbij 137 mensen om het leven kwamen, verhoogde de Franse overheid het dreigingsniveau. De aanslag in Rusland werd opgeëist door de terreurorganisatie ISKP. Die groep probeerde volgens de Franse president Emmanuel Macron al aanslagen te plegen in Frankrijk.

Volgens de Franse overheid gelden de verhoogde risico's vooral in grotere steden. Door over te schakelen op het hoogste dreigingsniveau kan de Franse overheid meer veiligheidsmaatregelen inzetten om burgers te beschermen. Deze zomer vinden de Olympische Spelen plaats in Parijs. 

 

Reisadvies Buitenlandse Zaken

Het hoogste dreigingsniveau, “urgence attentat”, is van toepassing voor heel Frankrijk. De Franse autoriteiten kunnen in dit kader specifieke maatregelen afkondigen.

Belgen ter plaatse dienen zeer waakzaam te zijn, grote bijeenkomsten en plaatsen met een grote hoeveelheid personen te vermijden, en de  richtlijnen van de lokale autoriteiten op te volgen.

Bron: Website FOD Buitenlandse Zaken

Deel dit artikel