Midden maart starten de bouwwerken voor het Storm-windpark in Geel. Het park zal bestaan uit drie windturbines. De ingebruikname is gepland voor het najaar 2014.

Storm

Storm is een Vlaamse windparkontwikkelaar. De belangrijkste stakeholders van Storm zijn DG Infra+ NV, PMF Infrastructure Fund Comm. VA en Clean Energy Invest CVBA. Omwonenden kunnen participeren in de Storm-windparken via de coöperatieve Storm CVBA. Het eerste Storm-windpark, in Wachtebeke, is operationeel sedert november 2012. Deze lente worden de windparken in Westerlo en Maasmechelen in gebruik genomen. Dit jaar bouwt Storm een windpark in Geel en een windpark in Wielsbeke.

Windpark Liessel
Het Storm-windpark in Geel zal bestaan uit 3 windturbines met een gezamenlijk elektrisch vermogen van 6 MW. Het windpark ligt in de omgeving van het bedrijventerrein Liessel aan de E313. Het windpark zal vanaf het najaar van 2014 jaarlijks voldoende groene stroom produceren om te voorzien in het jaarverbruik van 4.700 gezinnen. Inwoners van Geel zullen kunnen participeren via de coöperatieve Storm CVBA. Voor meer informatie, surf naar www.storm.be/NL/bewonersparticipatie<http://www.storm.be/NL/bewonersparticipatie>.