Vandaag stelde sp.a Herentals haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen voor. 'We zijn trots op deze straffe lijst met allemaal kandidaten die Herentals in beweging zetten, kandidaten die gepokt en gemazeld zijn in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven, kandidaten die onze stad en deelgemeenten door en door kennen en ermee verbonden zijn', zegt burgemeester Jan Bertels..

'Onze lijst is een evenwichtige mix van ervaring, bestuurskracht en nieuw bloed, van het verder zetten van onze vernieuwing. Ter herinnering: sp.a Herentals heeft heeft vorig jaar al vernieuwd met onze twee nieuwe jonge vrouwelijke schepenen en een nieuwe burgemeester.

Een mix van nieuwe ideeën en bestuurservaring dus, maar ook van jong en oud. We zijn zeer fier op onze 8 enthousiaste jongeren (30 of jonger, waarvan 5 – 25jarigen). Ze krijgen ook een prominente plaats op onze lijst. Lore is de spits van deze jeugdige bende op plaats 5, en 4 van deze jongeren (Lore, Michael, Asma en Arne) staan bij de eerste 10 kandidaten.

Want wij geloven in onze jeugd en de wijze waarop zij kijken naar de toekomst van Herentals. Maar we hebben ook bijzondere aandacht voor onze groeiende groep aan senioren.

We er zeer bewust er voor gezorgd dat dit deel van de bevolking vertegenwoordigd zal zijn in onze gemeenteraadsfractie. Rob, onze ervaren jong-gepensioneerde is hun spits op plaats 4.  Hij wordt gesteund door heel wat gezonde levenservaring.

Het gepokt en gemazeld zijn in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven, volop met de voeten staan in onze lokale gemeenschap, blijkt ook uit het gegeven dat onze kandidaten komen uit verschillende lagen van onze samenleving: we hebben studenten, arbeiders, mensen uit burgerbewegingen, uit zowel sport-, cultuur- als jeugdverenigingen, ondernemers, gepensioneerden, leerkrachten, enz.

We willen een beleid voeren voor onze hele Herentalse gemeenschap, een beleid dat verbindt, een rode draad trekt tussen alle inwoners van onze stad', besluit burgemeester Jan Bertels.

Burgemeester Jan Bertels trekt de lijst

'Zoals geweten trekt burgemeester Jan Bertels de lijst. Hij gaat voluit voor een nieuw mandaat als burgemeester, steeds beschikbaar en bereikbaar voor onze inwoners wil hij graag zijn kennis en kunde verder ter beschikking stellen.

Hij wordt gevolgd door onze twee jonge vrouwelijke schepenen, Liese Bergen en Bieke Baeten. Anne-Mie Hendrickx, onze meest ervaren schepen en onze partijvoorzitter Willy De Wachter, duwen alle voorgaande kandidaten vooruit. De huidige gemeenteraadsleden Ariane Spruyt en Vic Vervloesem duwen en trekken respectievelijk de eerste en tweede kolom.

Al onze 29 kandidaten gaan voor een stad waar het goed is om te leven, werken, wonen, vertoeven. We willen Herentals verder vorm geven als een centrumstad op mensenmaat, met aandacht voor elke inwoner. We zorgen voor een duurzaam beleid, een beleid dat vooruitgang meebrengt voor de gehele stad en al haar inwoners.

Een duurzaam sociaal beleid, een duurzaam mobiliteitsbeleid, een duurzame ruimtelijke ordening, een duurzaam financieel beleid, een duurzaam vrijetijdsbeleid enzoverder: kortom, een beleid van en voor de mensen.

Ons programma bevat concrete, haalbare voorstellen ten voordele van mensen.

'Aan luchtkastelen en fake news doen wij niet mee'

Dromen mag en moet, maar het moeten wel realistische dromen blijven. Wij beloven geen gouden bergen, doen geen holle beloftes. We beloven wel met concrete daden verder te werken aan een gezellig, warm, sociaal, veilig en duurzaam Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Er is maar één partij die de laatste jaren bewezen heeft een concrete rode draad te kunnen maken tussen al deze doelstellingen en dat is sp.a Herentals,' onderstreept Jan Bertels.